U trendu

Naslovne strane za četvrtak 24. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka najviše pišu o rezoluciji američkog Kongresa kojom se od Beograda traži hapšenje odgovornih za ubistvo braće Bitići 1999. godine kao uslov budućih odnosa Srbije i SAD.

ALO  –  „Na Kosovu kao u doba kolera“, list piše da se tu broje glasovi iz centralne Srbije u odelima za zaštitu od zaraze.

BLIC  –  Pod naslovom „Tramp nam nudio investicije ako priznamo Kosovo“ o navodnom planu Vašingtona da po svaku cenu obezbedi brz dogovor Beograda i Prištine.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Braćom Bitići ucenjuju Srbiju“, o rezoluciji kojom se od Srbije zahteva da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići 1999. godine, koju je prvi put jednoglasno i u punom sastavu usvojio Predstavnički dom Kongresa SAD. O novim problemima sa kojima se suočavaju gradjani zaduženi u švajcarskim francima u tekstu „Rešili se ‘franka’, a deru ih advokati“.

DANAS  –  Pod naslovom „Više Partizanu i Zvezdi nego bolesnoj deci“ o kriterijumima po kojima Vlada Srbije raspodeljuje novac. O reakcijama novinarskih udruženja na autorski tekst Ištvana Kaića o novinarima i urednicima nezavisnih medija u Srbiji pod naslovom „Kaićev tekst naložen iz vrha vlasti“. „Gobeljić pobedio Veselinovića i Lili u trci za IMR“, o kupcu nekadašnjeg privrednog giganta, Industrije motora u Rakovici, koja je godinama u stečaju.

INFORMER  –  „Kina i Srbija praviće dron bombardere“, list piše da će kineska vojska ustupiti srpskoj namenskoj industriji tehnologiju za proizvodnju moćnih bespilotnih letilica.

KURIR  –  „Pretio ćerki Igora Jurića“, list piše da je uhapšen muškarac koji je pretio ćerki osnivača fondacije Tijana Jurić.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Mapa Dražinog groba“, list ističe da otkriva obimnu poverljivu dokumentaciju o ubistvu komandanta Jugoslovenske vojske u otadžini Dragoslava Draže Mihailovića.

POLITIKA  –  O rezoluciji američkog Kongresa kojom se od Srbije zahteva rešavanje slučaja ubistva braće Bitići u tekstu „Senka slučaja Bitići nad odnosima Srbije i SAD“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.