U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 26. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjij izdanja najviše pišu o prodaji lista Politika, nestašici i ceni šećera, kao i drugim temama.

ALO – O nestašici šećera u Srbiji, list piše u tekstu „Tone šećera nosili preko granice“.

BLIC – „Gužve za pasoše. Čekanje i 30 dana“, list piše o izdavanju putnih isprava. „Majmunske boginje pred vratima Srbije“ – o simptomima bolesti, kako se prenosi i koliko je opasna.

VEČERNJE NOVOSTI – „Novi vlasnik u Politici“ – o poslovnom potezu kompanija „Medija 026“ koja je vlasnik i Večernjih novosti. O verbalnim sukobima zvaničnika Srbije i Hrvatske u tekstu „Prete blokadom Srbiji kako bi sakrili zločin“.

DANAS – „Nedim Sejdinović: „Politika prešla u ruke SNS i njenih tajkuna“, o prodaji lista Politika. „EPS je u gubitku i ako struja poskupi“, o različitim stavovima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva EPS-a o ceni struje.

INFORMER – „Ubijena deca su važnija i od EU“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom reakcija na optužnicu iz Srbije za žrtve u „Oluji“. „Orbanovo NE Briselu“, o protivljenju Madjarske novim sankcijama Rusiji.

KURIR – U tekstu „Profiteri, treba da vas je sramota“ – list piše o stvaranju veštačke nestašice ulja, šećera i brašna u Srbiji. List prenosi i najave predsednika srbije aleksandra Vučića sa ekonomskog foruma u Davosu „Uzećemno zajam od Amerike za solarne i hidro projekte“.

NOVA – „Ko rano rani, kilo šećera zgrabi“, o situaciji sa kupovinom šećera u prodavnicama. „Putinov šamar ili prijateljsko zavrtanje ruke“, o tome da je neizvesno da li će biti dogovora sa Rusijom o gasu.

POLITIKA – „Sva bitina pitanja treba raspraviti u skupštini“, kaže potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. „Cena šećera biće 89 (dinara) po kilogramu u svim pakovanjima“, piše list o uredbi Ministarstva trgovine.

SRPSKI TELEGRAF – „Majmunske boginje na korak do Srbije“ – o širenju te u Evropi i nekoliko slučajeva te bolesti u Sloveniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.