U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 27. januar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 27. januar najviše pišu o potencijalnim kandidatima vlasti i opozicije za predstojeće aprilske izbore, o korona virusu, razvoju konflikta Rusije i Ukrajine i o drugim dnevno političkim temama.

ALO – O navodima Evropola na atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, list piše: „Zvicer i njegovi nalogodavci do detalja isplanirali atentat na Vučića“.

BLIC – List donosi istraživanje „Da li možete više puta da se zarazite omikronom“. U tekstu „Zašto Djilas i Jeremić ne nose liste opozicije?“ o najavama ko bi mogli da budu kandidati opozicije za predstojeće predsedničke, varedne parlamentarne i za lokalne izbore.

VEČERNJE NOVOSTI – O novim investicijama u preradu kukuruza koje je najavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u tekstu „Kinezi će zaposliti 1.000 ljudi“. Pod naslovom „I Crnogorci dobili saznanja o atentatu“, list piše da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore obavestilo specijalnog tužioca o planovima za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

DANAS – U tekstu „Čerečenje Ponoša po tabloidnom receptu“ – o reakcijama medija na potencijalnu kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije. Demograf Ivan Marinković u intervjuu za list kaže da „treba očekivati 24.000 umrlih u 2021. samo od kovida“.

INFORMER – „Amerikanci zvanično potvrdili: Srpska vojska jača od hrvatske“, navodi list.

KURIR – O korona virusu, list piše „Deca su više ugrožena: Koronom zaraženo osam beba, najstarija ima samo 15 dana“.

NOVA – Nakon najave da će kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Šapić, list piše „Koju je kosku Vučić ostavio za Vesića“. U intervjuu za list, predstavnik pokreta Ne davimo Beograd navodi „Beograd je prva stepenica za pobedu u celoj Srbiji“.

POLITIKA – U tekstu „SNS i SPS odvojeno na izbornim listama“ list piše da je vladajuća koalicija sve bliža toj odluci. O najnovijim dešavanjima u konfliktu izmedju Rusije i Ukrajine pod naslovom „Umesto turista, Gotland zaposeli do zuba naoružani vojnici“.

SRPSKI TELEGRAF – O kovid merama u svetu: „Amerikanci krenuli prvi. Ukida se obavezno nošenje maski“. List povodom navoda Evropola o pokušaju atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića piše „Češki snajper bio spreman za Vučića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.