U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 8. decembar 2022. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o odugovlačenju Saveta REM-a da dodeli petu nacionalnu frekvenciju za televiziju, o stavu SAD o lokalnim izborima na severu Kosova koje je raspisala Priština, kao i o očekivanim kretanjima na tržištu nekretnina.

ALO – List ocenjuje „Gasna kriza drmaće Evropu bar do 2027“. O vremenskoj prognozi za kraj godine: „Meteorolozi prognoziraju – bljuzga za Novu godinu“.

BLIC – U tekstu „Kamere će snimati lekare“ o mogućoj kontroli lekara iz državnih zdravstvenih ustanova koji rade i u privatnim klinikama.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Kurti planira tihu okupaciju severa Kosova“, list piše o poslednjim incidentima u srpskim sredinama na severu pokrajine. U tekstu „Cene kvadrata ‘skaču’ i u 2023. godini“ list piše da u dogledno vreme neće doći do pojeftinjenja nekretnina.

DANAS – Pod naslovom „Bratislav Gašić preuzima specijalne jedinice“ list piše o navodno novim nadležnostima ministra unutrašnjih poslova. O kašnjenju odluke o dodeli pete nacionalne frekvencije u tekstu „Medijske manipulacije gore nego 90-ih“.

INFORMER – List piše o reagovanju ambasadora SAD u Prištini Džefa Hovenijera povodom izbora na severu Kosova: „Kurti, ostavi Srbe na miru“.

KURIR – O nasilju u školama: „Skandal u OŠ ‘Sveti Sava’ u Vrčinu – Nastavnica siledžija“. List piše: „Pop sveti vodicu za 2.000 dinara, tarifu podigao zbog cene goriva“.

NOVA – U tekstu „Vučić ljut na Zoranu Mihajlović i sprema obračun“, list piše o navodnom „strahu“ predsednika Srbije da će bivša ministarka osnovati novu stranku.

POLITIKA – „Amerika smatra da nema uslova za izbore na severu Kosova“, o reakcijama na plan Prištine da 18. decembra organizuje glasanje za gradonačelnike opština sa srpskom većinom. „Živimo u najopasnijem vremenu od kraja Drugog svetskog rata“, kaže za list direktor Instituta za medjunarodnu politiku i privredu Branislav Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.