U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 8. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 8. septembar 2022. pišu o poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, sudjenju grupi Veljka Belivuka, o grejnoj sezoni i o nestašici mleka.

ALO – O sudjenju grupi Veljka Belivuka „Dželati se rugaju žrtvama“. Vandali u centru Beograda oštetili spomen ploču glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću: „Demolirali spomen ploču Mileni i Gagi“.

BLIC – „Monstrumi tvrde da nisu nikoga ubili“, o iznošenju odbrane na sudjenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. „Srbija kupuje ‘barjaktare’, u Tursku sa ličnom kartom“, piše list nakon sastanka predsednika Srbije i Turske.

VEČERNJE NOVOSTI – „CIA režira haos na Kosovu i Metohiji sa Čečenima i Albancima“, navodi list. „Policajac se dogovarao sa tužiteljkom“, tvrdi majka studenta Nikole Nedeljkovića iz Beograda osudjenog na Kosovu.

DANAS – O eventualnoj nuklearnoj katastrofi koja bi mogla da se dogodi u Zaporožju i odgovoru Srbije, sagovornici lista ukazuju: „Srbija ima plan, ali SNS vlast umanjuje opasnost“. „Patrijarh produbljuje podele u društvu“, ocenjuju organizatori Nedelje ponosa. „Toplane dužne da drže bar 19 stepeni i da greju od 15. oktobra“, piše list.

INFORMER – Vučić dogovorio sa Erdoganom kupovinu oružja: „Srbija dobija ‘bajraktare'“. Ruski predsednik Vladimir Putin najavio totalni ekonomski rat sa zapadom „Ne dam ni kap nafte i gasa onima koji neće da plate punu cenu“.

KURIR – O poseti turskog predsednika – „Vučić poručio: Ljubomorno ćemo čuvati odnose“. „Sramotna odbrana vodja krvavog klana. Šok u sudu“, piše list o sudjenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

NOVA – „Svežeg mleka nema ni za lek, rafove maskiraju jogurtom“, piše list o nestašici mleka u Srbiji. U intervjuu za list, lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže „SPO je za Srbiju u Evropi, a to je i cilj Vučića“. „Ako skrate grejnu sezonu, trošićemo više struje“, list piše o predlogu „Beogradskih elektrana“ da se odloži početak grejne sezone.

POLITIKA – Nakon sastanka Vučića i Erdogana u tekstu „Zlatno doba srpsko-turskih odnosa“. „Državna pomoć za grejanje veća u Srbiji nego u Nemačkoj“, piše list. „Ko će biti premijer Crne Gore – Mandić, Lekić ili Abazović“ – o novoj vladi Crne Gore.

SRPSKI TELEGRAF – List piše: „EU ukrala ukrajinsko žito od gladnih Afrikanaca“. O evropskom prvenstvu u košarci: „Idemo do zlata i bez Nedovića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.