U trendu

Naslovne strane za petak, 10. februar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 10. februar 2023. godine pišu o zemljotresu u Turskoj i Siriji i njegovim posledicama, o pozivu predsednika Srbije u Brisel i njegovoj reakciji na poziv, a pišu i o drugim aktuelnim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – „Tuga u Šumadiji, Robin nam je živa rana“, o stradalom dečaku srpskog porekla u zemljotresu u Turskoj. Predsednik države i Srpske napredne stanke Aleksandar Vučić poručio desnici „Raskrinkaću lažove“.

BLIC – O dešavanjima u Prištini povodom zahteva za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) „Kurti minira pregovore sa ‘kobajagi ZSO'“.

VEČERNJE NOVOSTI – O reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića na poziv u Brisel „Zovite me kad osnujete ZSO“. O procenama broja zarobljenih u ruševinama nakon zemljotresa u Turskoj i Siriji „U ruševinama zarobljeno čak 180.000 ljudi“.

DANAS – O obeležavanju 100 dana Vlade, list donosi ocene analitičara u tekstu „Ocenu Vlade teško dati, sve je u rukama Vučića“. O zemljotresu u Siriji i Turskoj „Sve manje nade da će iz ruševina biti izvučeni živi ljudi“.

NOVA – „Prevremena penzija umesto 50.000 iznosi 43.880 dinara“, piše list. O najavama predsednika Srbije da će na jesen biti novi izbori, list piše „Vučić odustao od priče o izborima u strahu od Zapada“.

INFORMER – Piše da je Sirija ostala bez pomoći zbog sankcija Vašingtona „Amerika nema milosti ni za žrtve zemljotresa“. Kao i da potpresednica Demokratske stranke Dragana Rakić preti ubistvom „Moj muž će sruštiti Vučićev avion“.

KURIR – „Prevrtljivi“, piše da Socijalistička partija Srbije radi o glavi naprednjacima. Održan parastos za Nebojšu Glogovca „5 bolnih godina“.

SRPSKI TELEGRAF – Predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić „Znam zašto napadaju mene a ne Dačića“. O Zvezdanu Slavniću, dokument – poslednje reči Olivera Jovanovića „Zvezdane molim te nemoj da me ubiješ“.

POLITIKA – „Plate hirurga zavisiće od težine i broja operacija“, piše list. O izjavi Vučića povodom poziva u Brisel „Bez formiranja ZSO – u Brisel samo turistički“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.