U trendu

Naslovne strane za petak, 13. decembar 2019. godine

Na naslovnim stranama izdanja za 13. decembar, dnevne novine najviše se bave ponašanjem osumnjičenog Dragoljuba Simovića na sudjenju za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

ALO  –  „Stigle veće plate za medicinare, vojnike, prosvetare“, o najavljenom povećanju plata u javnom sektoru.

BLIC – Bivši predsednik opštine Grocka „pravio cirkus“ na sudu „Bahati Simonović izvredjao novinara“. Velika pobeda „Blica“: „Karadjordjevići vratili slike u Narodni muzej“. Miloš Degenek posle poraza u Pireju: „Ne krivim ni Žandera ni Tomanea, to je fudbal“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Vladika Joanikije o pokušaju atentata na crnogorskog biznismena Miodraga – Daku Davidovića kaže „Bog nas je sačuvao od snajperiste“. Bivši košarkaški as Milan Gurović osumnjičen za porodično nasilje: „Guroviću preti kazna od najmanje tri meseca robije“.

DANAS  –  O sudjenju na godišnjicu paljenja porodične kuće novinara portala Žig info: „Simonović pretio tužiocu i vredjao Milana Jovanovića“. Savez za Srbiju će u petak od 12 do 20 sati držati javni servis u „blokadi upozorenja“: „Novinari RTS se sele u Radio Beograd“. Nastavljen štrajk u Poštama Srbije jer poštari „ne odustaju od republičkog proseka“.

KURIR  –  „Papa brani srpske svetinje u Crnoj Gori“, o pismu koje je papa Franja poslao patrijarhu SPC Irineju u kojem govori o Zakonu o slobodi veroispovesti.

INFORMER  –  Pišu o pokušaju atentata na crnogorskog biznismena Miodraga – Daku Davidovića pored koga je u trenutku napada bio vladika Joanikije koji kaže „Bog je spasio Daku“.

POLITIKA  –  U autorskom tekstu uoči posete Srbiji ministarka odbrane Francuske, Florans Parli, kaže: „Srbija je deo odbrane Evrope“. „Dragoljub Simonović pretio tužiocu“ o bivšem predsedniku opštine Grocka koji je zastupniku novinara kome je zapaljena kuća poručio da mu se „može desiti da više ne bude tužilac“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Opozicija blokira RTS“, o osmočasvnoj blokadi ulaza Radio-televizije Srbije koju je najavio deo opozicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.