U trendu

Naslovne strane za petak, 13. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak, 13. maj 2022. najviše pišu o zahtevu Prištine da udje u Savet Evrope.

DANAS – O poskupljenju struje list piše: „Svako 12. domaćinstvo u Srbiji neće moći da plaća struju“. „Vučić slavi i u omiljenoj vili Obrenovića i Tita“ – prema nezvaničnoj najavi Aleksandar Vučić bi mogao da u Smederevu priredi inauguraciju.

POLITIKA – Član pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović za list kaže: „Spremni smo za nove izbore u Beogradu“. Tri i po veka od upokojenja svetog Vasilija Ostroškog: „Patrijarh Porfirije služio liturgiju na Ostrogu“.

BLIC – „Hiljade vernika sa patrijarhom na Ostrogu“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o zahtevu Prištine da udje u Savet Evrope: „Pogazili su sve sporazume“.

VEČERNJE NOVOSTI – O mogućnosti ulaska Švedske i Finske u NATO – „U NATO uvlače Švedjane, ali i neutralne Fince“. O navodima Prištine da udje u Savet bezbednosti – „Kurti sa Nemcima trasira put ka UN“.

ALO – List piše da se bliži direktni sukob Rusije i NATO: „Kraj! Medvedev najavio nuklearni rat“. Sa Sajma automobila u Beogradu: „Džip od 183.000 evra čeka kupca“

NOVA – List piše: „Od proizvodnje električnog automobila ostala samo priča – Radnicima ‘Fijata’ od juče prete otkazima“. List navodi da će ministar zdravlja Zlatibor Lončar biti i u sastavu nove Vlade Srbije: „Lončar ponovo u Vladi uprkos brojnim aferama“.

INFORMER – „Putin šalje vojsku na Švedsku i Finsku“ – provocirenja svetskog rata. List piše: „Najstrašniji pritisci – Kosovo’ podnelo zahtev za prijem u Savet Evrope“.

KURIR – „Bolesno“ – o zločinu koji se desio u Zrenjaninu gde je žena osumnjičena da je na posebno svirep način ubila muža. „Opasan potez“ – Priština aplicirala za Savet Evrope.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi izjavu ambasadora Rusije – „Harčenko: cena gasa za Srbiju biće prijateljska“. „Hiljade ljudi dočekalo Porfirija na Ostrogu“ – poglavar Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar