U trendu

Naslovne strane za petak, 14. februar 2020. godine

Dnevne novine u izdanjima za 14. februar pišu o upozorenjima vlastima u Prištini da ukinu takse od 100 odsto na robu iz Srbije, o krizi u Bosni i Hercegovini povodom odluke Ustavnog suda o poljoprivrednom zemljištu, o najavi privatizacije EPS-a, o dobitnicima priznanja povodom Dana državnosti Srbije.

ALO  –  „Šojgu nam za Sretenje donosi ‘Pancir'“, o poseti ministra odbrane Rusije Sergej Šojgu Srbiji, tokom koje bi mogao da stigne i prvi deo isporuke od šest sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir“.

BLIC  –  „Pompeo upozorio Kurtija: Ukidanje taksa je prioritet“. „Srpska na putu izlaska iz BiH, Dejton je prekršen“ – list piše o Bosni i Hercegovini.

DANAS  –  „EPS od oktobra akcionarsko društvo“, list piše o najavi privatizacije Elektroprivrede Srbije. „Obradović: Proglasite slobodne gradove, ne idite na izbore“, o pozivu lidera Dveri Boška Obradovića da se u svim gradovima i opštinama bojkotuju predstojeći izbori.

KURIR  –  „Spiskali 21 milion za vodovod“, o hapšenju u Zrenjaninu zbog malverzaciji u postrojenju za prečišćavanje vode.

INFORMER  –  „Putin je spreman da pregovara o Kosovu“, o izjavi ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka. „Srpskoj otimaju 94.000 hektara“, kaže srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ordeni za Handkea i Zemana“ najavljuje list povodom Dana državnosti Srbije.

POLITIKA  –  „Pobednik je sada jači nego pre 92 godina“, list piše o renoviranju statue „Beogradskog pobednika“ koja je vraćena na Kalemegdan. „Trojica uhapšena zbog malverzacija“, o hapšenju zbog zrenjaninske Fabrike za prečišćavanje voda.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Troje Srba u izolaciji zbog korone“, o državljanima Srbije koji se nalaze na kruzeru „Dajamond prinses“, u karantinu u japanskoj luci. „Kurti, odmah da si ukinuo takse Srbiji“, o preporukama državnog sekretara SAD Majkl Pompeo upućenim novom premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da ukine takse od 100 odsto uvoz robe iz Srbije i BiH.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.