U trendu

Naslovne strane za petak, 17. januar 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od 17. januara, najviše pišu o novom novom predsedniku Vlade Rusije Mihailu Mišustinu, o gubicima u fabrici „Krušik“, najavi ministra prosvete Mladena Šarčevića o zapošljavanju 20.000 prosvetnih radnika, kao i o nepotpunim primenama mera protiv aerozagadjenja.

ALO  –  „Mali cenzus mnogo lista“, list piše o predstojećim parlamnetarnim izborima koji bi trebalo da se održe u ovoj godini. „Narod se poguši, a ministar troši miliona na izložbe i fotkanje“, list piše o ministru za zaštitu životne stedine Goranu Trivanu.

BLIC  –  Intervju sa članom nemačke CDU i bivšim evroparlamentarcem Elmarom Brokom „Srbija bi mogla da bude sledeća članica Unije“. List piše o energetskoj zajednici koja je pokrenula postupak protiv Srbije zbog nepotpune primene mera pritv aerozagadjenja: „Trivan mora da bude smenjen“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  List piše o najavi ministra prosvete Mladena Šarčevića „Stalno zaposlenje za 20.000 prosvetara“ do kraja januara. O održanim pomenima lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću u četvrtak u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici i izjavi premijerke Srbije Ane Brnabić „Srbija neće stati dok se ne otkrije istina“.

DANAS  –  Pod naslovom „Odlučio sam se za bojkot izbora“, list donosi intervju sa Lukom Maksimovićem „Ljubišom Preletačevićem Belim“. „U Krušiku višak 1.000 radnika, fabrika bez grejanja“, o gubicima vojne fabrike u iznosu od 40 miliona evra.

KURIR  –  „Trivan bez rešenja, a Srbije se guši u zagadjenom vazduhu“, list piše o ministru za zaštitu životne sredine i njegovom radu na rešavanju problema prezagadjenog vazduha u Srbiji. „Jutnik bratanac svesno trovao narod“, list tvrdi da je direktor JKP „Rasina“ Ivan Jeličić u julu 2019.  dobio nalaze o višem nivou arsena u vodi, ali da nije upozorio gradjane.

INFORMER  –  „Milo u panici, hoće da zabrani RTS, Pink i Hepi“, o saopštenju Saveta Agenicja za elektornske medije koji je zatražio od Regulatornog tela za elektronske medije Srbije utvrdjivanje odgovornosti za tri televizije za koje tvrde da krše standarde. „Ne kupujte maske, one ne štite od zagadjenja“, list piše o maskama za zaštitu od zagadjenog vazduha.

POLITIKA  –  List piše o Mihailu Mišustinu, novom premijeru Rusije „Duma jednoglasno podržala novog premijera“. „Niži cenzus ne sme da poveća prirodni prag za manjine“, o prelogu vladajuće koalicije da se promene izborni zakoni i da se cenzus sa pet odsto spusti na tri odsto.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Ove maske pomažu kod zagadjenja“, list piše o kvalitetu maski za zaštitu od zagadjenog vazduha. „Pazite se šta kupujete“, piše list o ponudi na tržištu različitih maska za lice protiv zagadjenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.