U trendu

Naslovne strane za petak, 23. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka, 23. septembra najviše pišu o govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN i situaciji u Rusiji, posle odluke o delimičmoj mobilizaciji.

POLITIKA – „Kosmet nije partijsko već državno pitanje“, kaže predsednik Odbora skupštine Srbije za spoljne poslove i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović. „Ukida se zabrana uslovnog otpusta za doživotni zatvor“, saznaje list.
ALO- List pod naslovom „Alal vera, predsedniče“ piše o Vučićevom govoru u UN.

BLIC – List je objavio svoj stav o odnosu Srbije prema Rusije u kontekstu njene invazije na Ukrajinu u tekstu pod naslovom „Srpske sankcije Putinu odmah“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vučić postavio ogledalo pred zapadne silnike“, o govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN. „Suša i mraz ‘uzavreli’ cenu kafe“, o poskupljenju kafe.

DANAS – „Kosovsko pitanje u senci i Putinovih pretnji“, o govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i efektima sednice Generalne skupštine UN. „Srpsko društvo ima veoma malo vremena da stane da pravu stranu istorije“, kaže umetnički direktro BITEF-a Ivan Medenica.

INFORMER- List o govoru u UN: „Vučić rasturio licemere“. List najavljuje da se sprema veliki rat: „U Rusiji masovan odziv na mobilizaciju“.

KURIR – List piše da je Vučić održao „hrabar govor“ u pravo vreme i na pravom mestu. O razmeni zarobljenika „Rusi dali 215 zarobljenika za Putinovog kuma i 54 vojnika“.

NOVA – „Rusi beže u Srbiju, Tursku, Jermeniju, Finsku i Dubai“ – o posledicama odluke ruskog predednika Vladimir Putina o delimičnoj mobilizaciji. „Vučićev propust je što je prećutao pretnje Putina“, list piše o utiscima posle obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN.

SRPSKI TELEGRAF – Uz vest o govoru predsednika Srbije list piše da „Vučića čeka pet krugova pakla“. O razmeni zarobljenika izmedju Rusije i Ukrajine „Putin za kuma dao 215 ‘azovaca'“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.