U trendu

Naslovne strane za petak, 30. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 30. septembar najviše pišu o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu, o predstojećem popisu stanovništva i o drugim temama.

BLIC – List piše o inicijativi „Silovatelji ne smeju na ulicu bez kontrole!“. O medjunarodnim sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Vučićev maraton osam sastanaka za osam dana“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o nacrtu statuta Zajednice srpskih opština na Kosovu „Srbi taoci Ustavnog suda lažne države“. „Bez psihološkinja i turizmološkinja u djačkim knjigama“, list navodi da je rodno osetljiv jezik „pao“ kod prosvetnih vlasti.

DANAS – Intervju sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem „U odnosu prema Bosni i Hercegovini, Hrvatska sve sličnija Srbiji“. „Vlast ne želi da razgovara o Starici“, izjava poslanika i predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandra Jovanovića Ćute.

INFORMER – List prenosi, „Putin danas pripaja istok i jug Ukrajine“.

KURIR – O cenama ekskurzije u školama, „Zašto neki profesori za ekskurziju uzmu 1.300 evra“.

NOVA – „Generalni sekretar vlade štitio Belivukov klan“, list piše da policijske beleške ukazuju na spregu vlasti sa kriminalom. O privodjenju više osoba u Podgorici zbog sumnje da su odavali informacije Moskvi „Ruski špijun službenik administracije Crne Gore“.

POLITIKA – O predstojećem popisu stanovništva „Gradjani odgovaraju na 69 pitanja“. „Energetskim preduzećima 900 miliona evra na zajam“, o pomoći države javnim preduzećima.

SRPSKI TELEGRAF – O zahtevima koje Zapad ima prema Srbiji, „Zapad traži da uhapsimo 17 ruskih špijuna“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.