U trendu

Naslovne strane za petak, 31. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 31. mart 2023. pišu o izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimiru Bilčiku i kompaniji „Telekom“, novom predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti akademiku Zoranu Kneževiću i drugim društvenim i političkim temama.

ALO – „Pravi se pakt za Veliku Albaniju“, list piše o sastanku predstavnika Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova. „Basta pravi novu stranku“, o najavama ministra privrede.

BLIC – „Milo u očaju glumi Kurtija“, o drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori i porukama aktuelnog predsednika Mila Đukanovića. O izboru akademika Zorana Kneževića za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti, u tekstu „Astronom na čelu SANU“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vernici telom branili svetinju“, nakon zahteva ukrajinskih vlasti da sveštenici Ukrajinske pravoslavne crkve napuste Kijevsko-pečersku lavru. „U EPS neće biti otkaza za radnike“, piše list.

DANAS – Advokat Rodoljub Šabić za list poručuje „Telekomom treba da se pozabavi naša javnost“, nakon navoda da je izvestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik tražio da se to preduzeće izbriše iz izveštaja Evropskog parlamenta. „Astronom koji je umalo postao rok zvezda“, o novom predsedniku SANU Zoranu Kneževiću.

INFORMER – „Robijaću, ali neću da trpim nepravdu“, navodi glavni urednik tog lista Dragan Vučićević. „Šiptari traže da sud u Hagu uhapsi Vučića“, o izjavama predsednika Skupštine Kosova Gljauka Konjufce.

KURIR – „Slagao: Rade Basta izmislio raspravu na sednici vlade, ministri mu poručili – Dosta soliranja“, piše list o izjavama ministra privrede. Pod naslovom „Nevidljivi“, list piše o tome da se 61 poslanik nije javljao za reč u novom sazivu skupštine.

NOVA – „Vlast bi izbore u Srbiji i Beogradu ove jeseni“, navodi list. „Bilčik predložio da se Telekom briše iz izveštaja o Srbiji“, o navodnom zahtevu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika.

POLITIKA – „Srpski brzi kolosek ka centralnoj Evropi“, o odnosima Srbije i Mađarske. Virusolog Ana Banko navodi za list da „Korona nije prošlost“.

SRPSKI TELEGRAF – „Nož u leđa Srbima: Četvorka pravi Veliku Albaniju“, piše list uz sliku premijera Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.