U trendu

Naslovne strane za petak, 6. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 6. maj pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Berlinu i sastancima sa nemačkom zvaničnicima, rastu cena, formiranju nove vlasti.

ALO – „Uhapšen ubica s trotinetom“, list piše da je policija privela osumnjičenog za nedavno ubistvo vlasnika kafića na Novom Beogradu. Sukob u Ukrajini „Svet srlja u nuklearni rat“.

BLIC – Izjava predsednika Srbije nakon posete Nemačkoj i sastanaka sa tamošnjim zvaničnicima: „Nikad teža pozicija, ali preživećemo“.

VEČERNJE NOVOSTI – O sve manjem broju vakcinisane dece: „Sad nam preti i epidemija malih boginja“. O Vučićevom sastanku s nemačkim zvaničnicima u Berlinu: „Šolcove poruke skrivaju tri opasne ‘mine’ „.

DANAS – Izjava člana Glavnog odbora SNS Dragana Šormaza za list: „SPS će dići ruku za sankcije samo da bi sedeo u Vladi“. List donosi tekst o najavi da će se nastaviti projekat Jadar: „Izbori su završeni, vraća se Rio Tinto“.

NOVA – List prenosi da je “ ‘Milenijum tim’ od države već naplatio vrednost Instituta ‘Jaroslav Černi'“. O poskupljenju struje: „Najave skoka cene struje merenje pulsa gradjana“. Stavovi opozicionih lidera o pozivu predsednika Srbije na dogovor o uvodjenju sankcija Rusiji: „Odlučivao o svemu sam, sad bi da deli odgovornost“.

INFORMER – Ruska vojska tvrdi „‘Azovci’ trguju civilima“. O dešavanima povodom rata u Ukrajini „Raspad EU!? Italija traži da se oduzme glas onima koji su protiv sankcija Rusiji“.

KURIR – Predsednik države Aleksandar Vučić o pritiscima na Srbiju, list piše: „Surovo iskren“. Ispovest reditelja Stranka Crnobrnje: „Ovo što danas doživljavamo osveta je dubokih država“.

SRPSKI TELEGRAF – U Berlinu mučni pregovori za Srbiju, piše list: „Vučićev izraz lica otkrio pakao koji nas čeka“. O teškoj saobraćajnoj nesreći kod Bora: „Otac i sin poginuli u saobraćajki“.

POLITIKA – „Savet Evrope i Partnerstvo za mir prečica Prištine na putu u NATO“, piše list. O sastanku Vučića s ministarkom odbrane Nemačke: „Bićemo pouzdan saveznik, imamo pravo na svoj stav“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.