U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 11. maj 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 11. maj 2020. godine najviše piše o aktuelnoj zdravstvenoj krizi, štrajku i kontraštrajku gladju koje se odvija ispred Narodne skupštine, ekonomskoj meri podele 100 evra punoletnim gradjanima koja počinje u petak, višestrukom ubistvu u Leskovcu, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – „Previše smo se opustili, ne piše nam se dobro“, list prenosi upozorenje epidemiologa Branislava Tiodorovića. Pod naslovom „Sekirom ubio trudnu sestru, oca, maćehu…“, o tragediji u Leskovcu.

BLIC – „U Srbiji manje umrlih nego u većini zemalja regiona“, analiza epidemiološke situacije na Zapadnom Balkanu. Razgovor sa epidemiologom Vladimirom Petrovićem u tekstu pod nazivom „Još uvek razmatramo da li decu u junu da vratimo u škole“. List odgovara na potencijalna pitanja gradjana „Kako do 100 evra državne pomoći“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Pobio celu porodicu i trudnu sestru“, povodom zločina u Leskovcu. „Od danas opet u vrtiće“, o najnovijem pouštanju mera okupljanja i kretanja gradjana.

DANAS – Intervju sa liderom „Dveri“ Boškom Obradovićem povodom njegovog štrajka gladju „Ne mogu da budem u ‘kilavom’ SZS“. „Dobijao sam upozorenja da ne talasam“, kaže predsednik sindikata „Sloga“ u vojsci Dejan Pavlović kome je zapaljen stan. Kladionice uvrstile nova imena na liste budućih ministara, navodi list u tekstu „Kisić Tepavčević ‘vidjena’ za ministarku“.

INFORMER – Pod naslovom „100 evra – kako da se prijavite i najbrže dobijete svoje pare“, o tome da ove nedelje počinje podela gradjanima novca u tolikom iznosu. „Bojkot propao, SZS ne postoji“, prenosi reči predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića.

KURIR – Intervju sa prvim na listi UDS Markom Djurišićem „Bojkot je od početka bio osudjen na propast“. List istražuje „Koliko će nas koštati letovanje u Srbiji“.

POLITIKA –  „Na Beogradskom sajmu se od COVID-19 leči još samo 19 pacijenata“, najavljuje skoro zatvaranje privremene kovid bolnice. „Novac se najčešće ‘pere’ na tržištu nekretnina“, navodi da kriminalne organizacije zdravstvenu krizu koriste za bogaćenje. „Nije tačno da solidarnosti nije bilo“, ocenjuje stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob.

SRPSKI TELEGRAF – „Boško plagijator“, o tome da su pre lider Dveri Boška Obradovića štrak gladju, koji je započeo pred Skupštinom Srbije, već sprovodili Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.