U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 12. april 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 12. april 2021. najviše piše o blagom popuštanju protivepidemioloških mera u Srbiji, navodima o nameštanju utakmica u Superligi, protestima u Crnoj Gori, smrti kompozitora Zorana Simjanovića, drugim privrednim i društvenim temama.

BLIC – „Djaci uskoro u klupama, roditelji i deca u panici“, nakon najavljenog povratka na regularni sistem izvodjenja nastave. List navodi da su mafijaški obračuni prestali u „Nijedno ubistvo otkad je uhapšen Velja“. U „Više od 500 evra za oporavak od korone“ istražuje cenu lekova i vitamina.

ALO – „Dileri štite Velju i Eleza da sačuvaju glave?!“, o rasvetljavanju jednog od slučajeva šverca velike količine druge.

VEČERNJE NOVOSTI – „Veliku Albaniju bi puškom i barutom“, nakon optužbi iz Prištine da je iguman Dečana Sava Janjić odgovoran za ratne zločine. „Nameštaljke saplele srpski fudbal“, usled navoda UEFA da su dve utakmice u domaćoj ligi nameštene. Povodom demonstracija protiv izmena zakona o državljanstu u Crnoj Gori u „Komite traže sukobe“.

DANAS – „Talenat koji se radja samo jedanput“, o smrti proslavljenog kompozitora Zorana Simjanovića. „Vidi se iz aviona i Niona“ list navodi da medjunarodna organizacija istražuje domaći fudbal za čak šest utakmica. Razgovor s profesorkom Srbijankom Turajlić: „Porfirije nije adresa za rešavanje problema“.

INFORMER – list piše da je virus sve opasniji, udara i na najmladje „Koronom zaražena i beba od devet dana“. O mogućim mahinacijama na kladionicama „UEFA tvrdi da su dve utakmice u Srbiji nameštene“.

KURIR – Ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić: „Laž je da EU zahteva zakon o gej zajednicama“. O velikoj pretnji koju nosi jedan od sojeva korone: „Mutant iz Brazila“.

SRPSKI TELEGRAF – „Kafiće i restorane otvaraju do 19. aprila“, list piše o mogućem ublažavanju mera protiv korone. Novi detalji o kradji iz muzeja „Titovo blago pretopljeno u Bugarskoj“.

POLITIKA – Autorski tekst ruskog ambasadora povodom godišnjice prvog putovanja čoveka u svemir: „Let Jurija Gagarina je korak čovečanstva u novu kosmičku eru“. Tekstovi o korona-merama: „Tržni centri od danas ponovo otvaraju vrata“. Podaci iz suda o kršenju mera: „Za nenošenje maski novčana kazna ili posao u kovid bolnici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar