U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 15. februar 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u specijalnim izdanjima za Dan državnosti Srbije, 15. februar, donosi intervjue sa državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima, a piše i o organizovanju žurki u ugostiteljskim objektima uprkos protivepidemiološkim merama.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Aleksandra Vučića „Želimo da živimo kao najbolji susedi“. Intervju sa ambasadorom Srbije u Americi Markom Djurićem „U SAD nas hvale zbog vakcinacije“.

BLIC – Intervju sa premijerkom Anom Brnabić „Prisluškivanje predsednika je državni udar“. Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović za list kaže „Prvo održati izbore u opoziciji“. List istražuje „Kako ćemo živeti posle korone“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Otkrićemo ko je iz MUP-a šurovao s Belivukom“, prenosi list navode tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića. Povodom Dana državnosti za list pišu i govore ministri Aleksandar Vulin i Nikola Selaković, akademik Matija Bećković, fudbaler Filip Falko i mnogi drugi.

DANAS – „Istina o masakru nikada neće biti saopštena“, povodom 20 godina od terorističkog napada na autobus „Niš-ekspresa“ kod Podujeva. Razgovor sa univerzitetskim profesorom u penziji Vladetom Jankovićem „Srbijom dominira crno-crveni mentalitet“. „Junjted grupa tužila Srbiju pred Vašingtonskom arbitražom“, o postupanju te kompanije posle najave sporazuma o saradnji Telenora i Telekoma, kojim se narušava načelo nemešanja države u rad medija.

INFORMER – O proizvodnji vakcina u Institutu Torlak „Sputnjik V od aprila pakujemo, a od septembra proizvodimo u Srbiji“.

KURIR – List na naslovnoj strani najavljuje autorski tekst šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića pod naslovom „Čemu nas uči Sretenje“.

POLITIKA – „Šta će štampa bez Trampa“, o medijskom prisustvu bivšeg predsednika SAD. „Pomoć susedima i prijateljima“, nakon što je Srbija donirala vakcine protiv kovid-19 Severnoj Makedoniji. „U Beogradu uhapšeni organizatori korona-žurke za 1.000 ljudi“, o akcijama policije.

SRPSKI TELEGRAF – O prisustvu nekoliko hiljada ljudi na žurkama u Beogradu „Korona žurke počinju u pet ujutru“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.