U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 18. april 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak, 18. april 2022. godine najviše pišu o hapšenju Darka Šarića, o postizbornim dogovorima i o britanskom naoružavanju Kosova.

BLIC – O navodnim detaljima poslovanja kriminalne grupe Darka Šarića u tekstu „Snimali utovar, spremali otmice, pa slali saradnike na poligraf“. O najavljenom popisu stanovništva u Srbiji, posle 11 godina: „Koliko nas stvarno ima u Srbiji?“. „Prasići pred Uskrs duplo skuplji nego 2021“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Britanci od Kosova prave bure baruta“ o naoružanju koje sa zapada stiže na Kosovo i u Ukrajinu. O dramatičnoj situaciji u Marijupolju list piše: „Kijev strelja sve svoje koji se predaju Rusima“.

ALO – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović: „Narod najviše veruje u SNS“.

DANAS – „Slučaj Grčić u Tužilaštvu za organizovani kriminal“ o tužbi Ministarstva rudarstva i energetike protiv bivšeg direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorada Grčića. Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović za list kaže „Svadje i lični animoziteti su jedino u čemu je opozicija dosledna“.

KURIR – List piše: „Odlaže se ekshumacija – Zukorlićevu smrt istražuju i Bosna i Hercegovina“. „Narko-biznis: Šarićeva grupa od 2019. do 2021. prošvercovala tonu kokaina“, list piše o istrazi i hapšenju Darka Šarića.

INFORMER – O hapšenju Darka Šarića: „Švercovao tone, a pao zbog 40 kila kokaina“.

NOVA – „Šarić se nadao slobodi, sada mu preti 40 godina robije“, o detaljima hapšenja organizatora kriminalne grupe osumnjičene za medjunarodni šverc kokaina Darka Šarića, sada okrivljenog za organizovanje ubistva. Nakon ponovljenog glasanja na nekoliko biračkih mesta u Beogradu, list piše da SNS i SPS imaju većinu i da „Vučić odlučuje da li će Beograd na nove izbore“.

POLITIKA – U intervjuu za list srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručuje „Odbio bih i Rusiju da zatraži bilo šta na štetu Republike Srpske“. O reakcijama nakon ponovljenih izbora na nekoliko biračkih mesta „Naprednjaci zadovoljni, opozicija zanemela“.

SRPSKI TELEGRAF – O rusko-ukrajinskom ratu list prenosi izjave Volodimira Zelenskog i Nine Hruščove: „Putin je spreman da upotrebi nuklearku. On ne prizanje poraz“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.