Naslovne strane za ponedeljak, 18. januara 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 18. januar 2021. godine najviše piše o optužbama za silovanje i polno uznemiravanje protiv poznatog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, masovnom ubistvu kod Sjenice, epidemiološkoj situaciji, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – „Srbija traži najtežu kaznu za silovatelja“, o profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću koji je optužen za silovanje. „Prijavljeno 280.000 ljudi za vakcinaciju“, o broju zainteresovanih gradjana Srbije za vakicnaciju.

BLIC – „Jeziva svedočenja žrtava Mike Aleksića“, o reakcijama javnosti nakon optužbi više žena o dešavanju u školi glume, kao i početku zvanične istrage. „Da li Srbiji preti četvrti talas kovida“, usled pogoršanja epidemiološke situacije u Evropi. „Kako preživeti šok sa minus 10 na plus 15“, o naglim promenama vremena koje predvidjaju meteorolozi.

VEČERNJE NOVOSTI – „Preživeli smo strahote rata i ovu ćemo muku pobediti“, reportaža iz Kostajnice, Republika Srpska, gde se zemljotresi i dalje ponavalju. „U žrtve sasuo 11 metaka“, povodom višestrukog ubistva na Pešteri. „U radnjama EU i jaja iz Srbije“, o projekcijama za izvoz tokom tekuće godine.

DANAS – Razgovor sa Milovanom Milivojevićem, čiji sin je poginuo u Lučanima, nakon što je dobio priznanje Heroj Balkana, u „Ja sam gubitnik, a ne heroj“. Autorski tekst Branislava Lečića „Lutovac je u Djilasovom džepu“.

INFORMER – „Čuveni profesor glume godinama silovao devojčice“, o profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću. Njega je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. „Masovna imunizacija: Milion kineskih vakcina nas spasava od novog soja korone“, o vakcinaciji gradjana Srbije.

KURIR – „Škola straha“, o optužbama glumica i Aleksićevoj školi glume. „Krvavo: Enedin pre masakra viknuo: Šemovići, došao vam je kraj“, o ubistvu koje je se u subotu dogodilo u Sjenici.

POLITIKA – Intervju s predsednicom Unije sindikata prosvetnih radnika u „Smanjiti broj predmeta na maloj maturi“. „Centralna banka BiH hoće nadležnosti RS“, povodom propalih pregovora s MMF-om. „Otvara se više od 300 punktova za vakcinaciju“, nakon proširenja plana imunizacije.

SRPSKI TELEGRAF – „Monstruma Aleksića štitili Zemunci“, o profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je optužen za silovanje. „Kineska vakcina dobra i za decu“, o vakcinaciji i kineskim vakcinama koje su stigle u Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.