U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 19. oktobar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 19. oktobar 2020. najviše piše o sastavu nove Vlade Srbije, koji bi trebao da bude predstavljen tokom ove nedelje, o sve ozbiljnijoj epidemiološkoj situaciji, sinoćnjem fudbalskom derbiju, kao i drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – List navodi da je „atentat u ‘Ušću’ delo ‘kavčana’ „. O najavi da će u utorak biti doneta odluka o ministrima i koaliciji pod naslovom „Vučić sprema bombu“.

BLIC – „Sutra odluka o sastavu vlade“, uoči sednice Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke. Intervju sa mitropolitom skopskim Jovanom: „Samostalna makedonska crkva bila bi štetna za pravoslavlje“. „Ako nećemo da nosimo maske, moraćemo da se zatvaramo“, upozorava epidemiolog Predrag Kon.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kuća Milunke Savić pred rušenjem?“, list navodi da niko nije zainteresovan za obnovu doma heroine iz Prvog svetskog rata. Intervju sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom u „Rešenje uz dogovor sa Srbima na KiM“. „Zvezda remijem bliža tituli“, nakon poslednjeg „večitog derbija“.

DANAS – „Ministarstvo izjednačilo huligane sa umetnicima“, povodom „rata saopštenjima“ Ministarstva kulture i udruženja kreativaca. „Peticija ljutih frilensera kruži interenetom“, povodom početka oporezivanja digitalnih radnika koje je najavila Poreska uprava. List istražuje i da li lider SPAS-a „Aleksandar Šapić ulazi u vladu?“.

INFORMER – List prenosi upozorenje epidemiologa Predraga Kona „Uvešćemo karantin“ i dodaje da Srbiji preti „hrvatski scenario“. O saopštenju Svetske zdravstvene organizacije „Evropsko zdravstvo pred totalnim kolapsom“.

KURIR – „Zakazana sednica Predsedništva SNS“, piše list i dodaje da će sastav nove vlade biti poznat u utorak.

POLITIKA – „Arena od danas spremna za pacijente“, usled ponovnog otvaranja kovid-centra u najvećoj beogradskoj sportskoj hali. „Da li je Bajden najavio promenu pristupa SAD kosovskom problemu“, povodom nepotvrdjenih izjava kandidata za američkog predsednika o preokretanju „neuravnoteženog pristupa“ dijalogu Beograda i Prištine.

SRPSKI TELEGRAF – O upozorenju epidemiologa: „Zaključaćemo Beograd, ako narod neće da nosi maske“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.