Naslovne strane za ponedeljak, 20. maj 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak pišu o pobedi Srpske liste na vanrednim izborima za gradonačenike u četiri opštine na Severu Kosova, nastavku protesta Jedan od pet milion i drugim temama.

ALO  –  Pod naslovom „Albanka otela poene našoj Neveni“ list piše o broju bodova koje je Srbija dala susedima na Evroviziji i koliko je dobila od njih. „Vojna neutralnost Srbije ima cenu“, list donosi tekst ambasadora Norveške Arena Sanesa Bjornstada.

BLIC  –  „Izvršitelji neće moći da prodaju stan za dug manji od pet hiljada evra“, list piše o izmenama Zakona o javnim izvršiteljima. „Amerika besna na Haradinaja“, list piše o odnosima SAD i Prištine.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Tači i Veselji proganjaju porodice žrtava“, list piše o saslušanju bivših pripadnika OVK pred Specijalnim sudom za zločine i navodi da su kosovski lideri „u strahu da će tom sudu biti dostavljeni dokazi o njihovim zlodelima“. „Srbi glasali za opstanak“, o izborima u četiri opštine na Severu Kosova.

DANAS  –  „Vlast se boji zakona koji će doći posle nje“, list piše o protestima Jedan od pet miliona u više gradova u Srbiji. „Posle 30 godina Grdelička klisura konačno savladana“, o Južnom kraku Koridora 10 koji je u subotu otvoren za saobraćaj.

INFORMER  –  „Amerika sprema Hrvate za rat“, pod tim naslovom list donosi tekst o naoružavanju Hrvatske. „Autoput koji smo čekali 49. godina“, o otvaranju južnog kraka Koridora 10.

KURIR  –  „Otimaju 650 hramova u Crnoj Gori“, list piše o zaključcima Sabora SPC. Pod naslovom „Putin neće dozvoliti proterivanje Srba sa Kosova“, list donosi tekst sa komentarom ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

POLITIKA  –  „Pobeda Srpske liste u sve četiri opštine“, list piše o izborima za gradonačelnike na Severu Kosova i pobedi Srpske liste. „Doživotna i za ubice sudija, policajaca ili poslanika“, list piše o izmenama Krivičnog zakonika kojima je predvidjeno uvodjenje doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Pala vlada zbog srpskog zeta“, pod tim naslovom list donosi tekst o aferi u Austirji. Pod naslovom „Dosije Milorada Ulemeka“ taj list pruža podatke o obuci Milorada Ulemeka Legije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.