U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 26. oktobar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 26. oktobar 2020, najviše piše o formiranju nove Vlade Srbije, biografijama kandidate za ministre, o epidemiološkoj situaciji, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – O predlogu za sastav nove vlade pod naslovom „Ženska vlada mafiju napada“.

BLIC – „Sve o novoj vladi“, list navodi da će kabinet Ane Brnabić imati 21 ministarstvo, da će deset resora voditi žene, kao i da je promenjeno 11 ministara. „Očekujem veći broj obolelih u bolnicama“, navodi epidemiolog Branislav Tiodorović. „Jokić se peo na sto, prvi ples uz Balaševića“, o venčanju NBA zvezde Nikole Jokića.

VEČENJE NOVOSTI – „Pola vlade nova lica“, o sastavu nove Vlade Srbije. Istorijski dodatak „Sudbina Memoranduma Srpska akademije nauka i umetnosti“. List najavljuje i da „do marta stiže 350.000 vakcina protiv korone“.

DANAS – Intervju sa bivšim ombudsmanom Sašom Jankovićem o otvorenoj podršci reizboru predsednika SAD Donalda Trampa: „Kocka sa Srbijom kao ulogom“. Serijal o izgradnji spomenika Stefanu Nemanji „Kruna na apokalipsi Beograda na vodi“. Razgovor sa arhimandritom manastira Dečani Savom Janjićem o kulturnom nasledju: „Kosovska baština stvara još veće podele“.

KURIR – Pod naslovom „Lov na Vučića“, list navodi da „kriminalizacijom predsednika i njegove porodice direktno se ugrožavaju njihovi životi“.

INFORMER – O predlogu za sastav nove vlade pod naslovom „Nova vlada odmah objavila rat mafiji“. List prenosi izjavu epidemiologa Branislava Tiodorovića da će biti „u Srbiji dnevno i do 7.000 zaraženih“.

POLITIKA – Povodom održavanja prve probe državne mature u „Za 90 minuta 20 zadataka“. „Srbija čeka ishod bitke Trampa i Bajdena“, o mogućoj promeni spoljne politike SAD nakon predsedničkih izbora. „U decembru nove kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu“, o novim ulaganjima u zdravstvo.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je u novoj vladi, Zorana Mihajlović „ostala bez gradjevine“ i da su „Ružić i Tončev dobili ministarstva“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.