U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 26. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 26. septembar najviše pišu o delimičnoj mobilizaciji u Rusiji, ulasku Kosovskih snaga bezbednosti na sever Kosova, epidemiji korona virusa i o drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI – Povodom ulaska Kosovskih snaga bezbednosti u Zubin Potoklist piše: „Kurti sad i vojskom upada na sever KiM“. Intervju sa liderom crnogorskog Demokratskog fronta Andrijom Mandićem: „Milo je Ustav bacio pod noge, biće zato smenjen“.

DANAS – Ocene lekara o zadržavanju pacijenata u bolnicama: „Svaki dan neko sa ‘nekovid’ odeljenja završi u Batajnici“. O podizanju kamatne stope: „Krediti u Srbiji biće sve skuplji“.

BLIC – List piše da se nastavlja „haos“ sa mobilizacijom u Rusiji: „Putin žrtvuje sirotinju iz bespuća Rusije“.

INFORMER – List o obraćanju javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića: „Udar na Srbiju – Najjači pritisci od 1999! Vučić će se u naredna 72 sata obratiti naciji i objaviti sve odluke“. Prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda: „Ova zima će biti hladnija nego prošla – Čeka nas 20 ledenih i 60 ‘mraznih’ dana“.

KURIR – List ocenjuje da „Srbiji opet prete blokadom na putu ka EU“.

NOVA – O najavi ministra finansija Siniše Malog o povećanju penzija, list piše: „Inflacija će i dalje pustošiti plitke džepove penzionera“. List piše o planovima prelaska na obnovljive izvore energije: „Svaka treća kuća u Srbiji dobijaće energiju od sunca“.

POLITIKA – Izjava ministra spoljnjih poslova Nikole Selakovića povodom referenduma koji Rusija organizuje u delovima Ukrajine: „Srbija neće prihvatiti rezultate referenduma“.

SRPSKI TELEGRAF – Ministar finansija Siniša Mali o budžetu: „Bogatstvo Srbije prvi put preko 60 milijardi evra“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.