U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 27. februar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 27. februar 2023, pišu uglavnom o očekivanjima od sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

BLIC – „Najduži dan u Briselu – Srbija se danas bori za svoje crvene linije oko Kosova“, piše list. „Srbi u EU bar do 2024. bez instant viza“, o odluci EU da odloži primenu ETIAS sistema.

POLITIKA – „Iščekivanje i zebnja pred susret u Briselu“, piše list o sastanku u Briselu. Novi predstavnik UNHCR-a u Srbiji Sufijane Ađali navodi za list „U Srbiju ušlo oko 148.500 izbeglica iz Ukrajine“.
ALO – Zaoštrena retorika „Putin preti atomskim udarom na Britaniju i Francusku“. List piše da je pet porodica ostalo bez krova nad glavom u Zemunu što je izazvala plinska boca: „Eksplozija“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Samo potvrda spremnosti za priču o planu Šolc-Makron“, o nastavku dijaloga u Briselu. Nekadašnji komandant Kfora Fabio Mini navodi za list „Zapad režira rat u Ukrajini kao što je to radio na KiM“.

DANAS – „Zapad siguran da će obe strane prihvatiti“, ocenjuju pred susret Vučića i Kurtija u Briselu sagovornici lista. „Na svaki naš predlog kažu – Ne, to ne može“, navode proizvođači mleka nakon pregovora sa vladom.

NOVA – „SNS koristio Kosovo za sticanje para i moći“, pred sastanak Vučića i Kurtija u Briselu. Lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš u intervjuu za list navodi „Vučić od Zapada dobio garancije, ali samo za sebe“.

INFORMER – O Radio televiziji Srbije: „Bujke i Olja lete sa RTS?!“. Uoči sastanka: „Vučić će u Briselu izvući maksimum za Srbiju“.

KURIR – Pred današnji susret u Briselu list piše pod naslovom „Pregovori“. Priča iz Barajeva „Za Ginisa: dve rođene sestre dva puta se porodile na isti dan.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić od pet sati ujutru spremao odgovor na pismo Šolca i Makrona“, uoči sastanka u Briselu. Kakvo će biti letovanje „Srbe na plaši zemljotres, idu na letovanje u Tursku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.