U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 30. avgust 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 30. avgust 2021. najviše piše o predstojećem ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju i pratećim reakcijama, početku školske godine, sve većem broju kovid pacijenata u bolnicama, drugime ekonomskim i društvenim temama.

BLIC – „Mladi kod roditelja žive i posle tridesete“, o rezultatima istraživanja finansijske samostalnosti mladje populacije. „Djoković optimista: Pritisak je moje gorivo“, navodi teniski as uoči Ju Es opena. Najava humanitarne akcije „Srce olimpijaca za decu Zvečanske“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Zdravko nastavio Milovim stopama“, piše list povodom godinu dana aktuelne Vlade Crne Gore. „Vruća jesen u sudnicama“, o velikom broju ročišta visokog profila koji počinju nakon leta. Razgovor sa rediteljem Stefanom Arsenijevićem o uspehu na festivalu u Karlovim Varima: „Kristalni globus donosim u Srbiju“.

DANAS – „Gabrijelu Eskobaru će ‘služba’ Americi biti važnija od ‘družbe’ sa srpskim zvaničnicima“, o postavljenju novog specijalnog izaslanika Vašingtona. „MMF izvršio istorijsku raspodelu članicama“, list navodi da je medjunarodna organizacija podelila 650 milijardi dolara zbog korona-krize. List piše da je „Dačić poručio socijalistima da spreme novac ako žele sami u kampanju“.

POLITIKA – Izjava patrijarha Porfirija povodom dešavanja u Crnoj Gori: „Mitropoliti se vekovima ustoličavaju na Cetinju“. „Programe iz istorije ne pišu državni neprijatelji“, reagovanja na peticiju za ukidanje izmena nastavnog programa. O epidemiološkoj situaciji list piše: „Povećava se broj pacijenata u bolnicama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.