U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 7. jun 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 7. jun 2021. godine, najviše piše o javnoj polemici o potencijalnim posledicama novih propisa o rodnoj ravnopravnosti, o beogradskom maratonu, o izricanju presude Ratku Mladiću i o drugim ekonomskim i društvenim temama.

BLIC – „SAD preuzima dijalog, EU nema šta da ponudi“, o nastavku razgovora Beograda i Prištine. „SANU zbog zakona tera ministarku do Ustavnog suda“, nakon zahteva za poništenjem odredbi novog zakona. List navodi i da „Skoro 2.000 dece godišnje ne završi osnovu školu“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ako je po pravu, moj Ratko će na slobodu“, kaže Darko Mladić, sin haškog optuženika, uoči izricanje presude za ratne zločine. „Amerika naoružava Prištinu“, nakon nabavke oklopnih vozila iz SAD. Sportski trener Marjan Vajda: „Nole je spreman da pokori Pariz“.

DANAS – „Beogradski advokati traže smenu rukovodstva komore“, nakon burne skupštine. Razgovor sa istoričarom Hrvojem Klasićem u „Kad pogledam Srbiju, vidim koliko je Hrvatska napredovala“. Procena: „Srpsko IT tržište vredi tri milijarde evra“.

KURIR – „Vidiću niko ne sme da stane na crtu“, o dešavanjima u Fudbalskom savezu Srbije.

INFORMER – „350.000 evra sam dobio na svadbi“, iskaz uhapšenog predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića da je novac koji mu je pronadjen u stanu dobio na svojoj svadbi.

POLITIKA – Intervju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim: „O makedonskom identitetu ne može da se pregovara“. Reportaža iz Novog brda „Sirotinja zlatnog grada“. Povodom zakona o vozilima koje uskoro stupaju na snagu u tekstu „Tehnički pregledi biće rampa za zagadjivače“.

SRSPSKI TELEGRAF – „Jovičić muljao i s Dakom“, o navodnim vezama uhapšenog predsednika beogradske opštine Palilula i crnogorskog biznismena i političara Miodraga Davidovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.