U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 9. septembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 9. septembar, pišu o vojnoj vežbi „Begej 2019“, zlatu za odbojkašice na Evropskom prvenstrvu u Turskoj, održanoj prvoj Paradi ponosa u Bosni i Hercegovini, o porazu Srbije od Španije na Mundobasketu u Kini, o tome da Demokratska stranka Srbije i Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića neće u koaliciju, i drugim temama.

ALO  –  „Vojska Srbije jača nego ikad, a tek će se naoružavati“, tekst o osposobljensti srpske vojske i njenom opremanju.

BLIC  –  „Ništa od dogovora Jovanovića i Šapića“ – o navodima tog lista da SPAS Aleksandra Šapića i Demokratska stranka Srbije nisu uspeli da se dogovore o koaliciji pred predstojeće izbore. „Težim putem prema finalu“ – o porazu Srbije od Španije na Mundobasketu u Kini.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Srpkinje krunisane u grotlu Ankare“ o podvigu odbojkašica u Turskoj. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić „Na KiM se ne vodi privatna politika“. „Medvedev ponovo u Beogradu“ o mogućoj poseti ruskog premijera Dimitrija Medvedeva povodom 75 godina od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu .

DANAS  –  Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš: „Ako želimo da Vučić ode, moramo ga pobediti na izborima“. „Neka ljubi ko god koga hoće“ o održanoj prvoj sarajevskoj Paradi ponosa u Bosni i Hercegovini.

INFORMER  –  Pod naslovom „Zeman: Češka bi mogla da povuče priznanje Kosova“, list prenosi izjavu českog predsednika Miloša Zemana. „Španski šamar“ – o košarkaškoj utakmici reprezentacija Srbije i Španije.

KURIR  –  „Svi detalji sudjenja decenije“ list najavljuje pripremno ročište pred sudjenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Paklena jesen za Srbiju“ list donosi ocenu predsednika Srbije Aleksandara Vučića o rešavanju kosovskog problema i odnosu Zapada u tome.

POLITIKA  –  „Odbojkašice Srbije odbranile evropsko zlato“, o podvigu u Turskoj. „Ne zanimaju me cenzus koalicije“ intervju predsednika SPAS-a Aleksandra Šapića za taj list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.