U trendu

Naslovne strane za sredu, 1. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 1. mart najviše pišu o o Sporazumu o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, poklonu EU od 600 miliona evra za železnice u Srbiji i događajima u beogradskom Višem javnom tužilaštvu.

ALO – „Kao munja – Vozom do Niša za 100 minuta“, o projektu brze pruge Beograd-Niš. „Rat zbog Tiktoka“, o zabrani korišćenja te kineske aplikacije u službama SAD.

BLIC – List prenosi analizu sastanka evropskih zvaničnika, predsednik Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, u tekstu pod naslovom: „Dan prodje ali pritisak nikada“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dar od EU 600 miliona evra za prugu do Niša“, o potpisanom ugovoru za prvu tranšu investicionog granta za železničku prugu Beograd-Niš. List prenosi saznanja i analizu sastanka u Briselu, pod naslovom „Iza kulisa napetih pregovora“.

DANAS – List piše o tome šta je doneo Sporazum o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije, u tekstu pod naslovom „Pojam ZSO se ne pominje“. „Ako Vučić ne podnese ostavku, uvešće zemlju u spiralu nestabilnosti“, smatra lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

INFORMER – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon nove runde dijaloga u Briselu „Izborili smo se za Srbiju“. „Ukrajinski dron stigao do Moskve“, o bespilotnim letelicama koje su oborene u regionima više gradova u Rusiji.

KURIR – „Međusobnog priznanja neće biti“, ocenjuju sagovornici lista nakon nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. „Brza pruga Beograd-Niš jedan od najvećih projekata“, o poklonu EU za izgradnju te pruge.

NOVA – „Viši tužilac Stefanović zreo za razrešenje“, o događajima u beogradskom Višem javnom tužilaštvu. „Još nismo prihvatili prizanje Kosova, ali potpis visi u vazduhu“ – o redosledu koraka posle, kako navodi list, dogovora Vučića i Kurtija u Briselu.

POLITIKA – „Od Evrospke unije 610 miliona evra na poklon“ – potpisan ugovor za prvu tranšu investicionog granta za železničku prugu Beograd-Niš. „Sefovi i bankovni računi funkcionera pod duplom lupom“ – o radu Agencije za sprečavanje korupcije.

SRPSKI TELEGRAF – Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar za list poručuje „ZSO mora da se formira“. „Od Evrope na poklon 600 miliona evra“, o donaciji EU za izgradnju pruge Beograd-Niš

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar