U trendu

Naslovne strane za sredu, 5. septembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za sredu pišu o govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu, i o hapšenju zaječarskog menadžera Saše Mirkovića.

ALO  –  „Zorana tražila od DS pomoć da ruši Vladu!“, list piše da potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović „šuruje“ sa opozicijom. „Britanci žele da otkupe ‘Zadrugu'“, list piše da je rijaliti program zadruga koji se emituje na Pink televiziji za nedelju dana potukao sve rekorde gledanosti.

BLIC  –  Pod naslovom „Sramota: Neće da im deca idu u školi sa malim migrantima“, o protestu u mestu Višnjićevo kod Šida. „Podržavam ulazak Srba u Vladu Kosova“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. O malverzacijama u Poštama Srbije i potezu direktorke Mire Petrović „Milionski ugovor potpisala na svoju ruku“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Ne smemo više da bežimo od Kosova“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Povodom hapšenja nekadašnjeg prvog čoveka Zaječara „Mirkoviću pritvor do mesec dana“. O nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti „Reci borac umesto borkinja i plati 1,5 miliona dinara“.

DANAS  –  Sagovornici lista komentarišu direktna obraćanja javnosti predsednika Srbije pod naslovom „Boris Tadić: Nova tačka u medijskom cirkusu“. O rekcijama na protest pokreta Dveri i njihovom zahtevu da se ukinu rijaliti programi: „Dačić brani Mitrovića od Obradovića“. List istražuje „Odakle Fijatovom sindikatu četvrt miliona evra“.

INFORMER  –  „Amerikanci tvrde: Kina otima Srbe od EU“, list pozivajući se na „Njujork tajms“ piše da poseta Menga Djendžua, šefa svih kineskih obaveštajnih službi, Beogradu znak da Kina hoće da preuzme Srbiju. „Za vikend tropsko leto, od ponedeljka siva, hladna jesen“, vremenska prognoza za Srbiji narednih dana.  

KURIR  –  Pod naslovom „Susret u crkvi bio je fatalan“, list prenosi „ispovest“ Dragana Gagija Nikolića o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana. Pod naslovom „Vulinovi teški 339.000 evra u kvadratima“ list iznosi podatke o imovini ministra odbrane Aleksandra Vulina.

POLITIKA  –  Povodom govora predsednika Srbije o Kosovu: „Prvi put od 1999. vlast u Prištini zavisi od Srba“. Razgovori sa MMF-om „Sa MMF-om danas o povećanju neoporezivog dela zarada“. Nadzor u zdravstvu „Najavljene kontrole u zdravstvenim ustanovama zbog korupcije „.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Putin: Hrvati, šaljemo migove Srbiji!“, list piše da predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ide u Moskvu da bi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u ime NATO poručila da odustane od naoružavanja srpske vojske. „Kabadahija zaplakao u policiji!“, bivšem predsedniku opštine Zaječar i funkcioneru Srpske napredne stranke Saši Mirkoviću odredjen pritvor od 30 dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.