U trendu

Naslovne strane za sredu, 15. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 15. mart najviše pišu o pozivu ministra privrede Radeta Baste da se Vlada Srbije izjasni po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, o početku prijave za penzionerske kartice i o drugim temama.

BLIC – O izboru novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije – „Džajić: Nemam čarobni štapić“.

POLITIKA – „Vlast i opozicija tvrde da su spremne za izbore“, list piše o pokazateljima da je krenula nezvanična predizborna trka. „Pijemo upola manje antidepresiva u odnosu na evropski prosek“, o istraživanjima o potrošnji lekova za smirenje u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da Zakon o zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma ni godinu dana od donošenja nije zaživeo „Upotrebu ćirilice sveli na 10 odsto“. O prijavama za penzionerske kartice: „Penzioneri bodovima do popusta“.

DANAS – Izjava tužiteljke Bojane Savović koja tvrdi da joj je poslanik Srpske napredne stranke pretio: „Kazao je to javno, bilo je uznemirujuće“. List piše o izjavi ministra privrede Radeta Baste: „Ministar za sankcije Rusiji, ostali se ograđuju“.

ALO – O suđenju za ubistvo tročlane porodice u okolini Aleksinca list piše: „Džonić se vadi na demenciju“.

INFORMER – List piše: „Skandalozan potez Zapada, EU slavi Stepinca. Pavelićevog kardinala proglasili za mučenika“, Evropski parlament iduće sedmice će biti domaćin konferencije o nadbiskupu Alojzu Stepincu.

KURIR – O izboru prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, pod naslovom „Izabran“.

NOVA – List piše o pozivu ministra privrede Radeta Baste da se Vlada Srbije izjasni po pitanju uvođenja sankcija Rusiji: „‘Probni balon’ o sankcijama Rusiji po nalogu SNS“.

SRPSKI TELEGRAF – List pred sastanak Vučića i Kurtija u Ohridu, zakazan za subotu piše: „Vučićeva bitka u Ohridu odlučujuća za Srbiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.