Naslovne strane za sredu, 22. maj 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o usvajanju izmena Krivičnog zakonika u Skupštini Srbije kojima je uvedena doživotna kazna zatvora za počinioce najtežih krivičnih dela, novim saznanjima u slučaju „nestale bebe“ kao i o reakcijama na optužbe koje su predstavnici vlasti uputili sudiji Apelacionog suda Miodragu Majiću zbog kritike izmena Krivičnog zakonika.

BLIC  –  U tekstu „Doživotni zatvor za monstrume“ o usvajanju izmena Krivičnog zakonika koje predvidjaju doživotnu kaznu zatvora za počinioce najtežih krivičnih dela poput ubistva deteta ili trudnice. Pod naslovom „CIP zaboravio da Južna Morava postoji“ list piše da su projekti CIP kroz Grdeličku klisuru koštali 59,5 miliona evra „i zbog toga što, izmedju ostalog, u jednom delu glavnog projekta nije bila ucrtana Južna Morava“. 

ALO  –  „Neka je na savesti svima koji nisu glasali za doživotnu ubicama dece“ o izjavi Igora Jurića, oca ubijene Tijane Jurić, nakon što je Skupština Srbije izglasala „Tijanin zakon“ kojom se predvidjaju doživotne kazne zatvora za ubice dece i trudnica.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Cena struje zasada ista“, o razgovorima predstavnika Vlade Srbije i MMF-a o poskupljenju struje. Pod naslovom „Bati ulica u Beogradu“ list piše da će jedna ulica u glavnom gradu biti nazvana po velikanu srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću. U tekstu „Kruševac centar za kradju beba“ o novim saznanjima u aferi „nestale bebe“.

DANAS  –  O reakcijama na optužbe koje su predstavnici vlasti uputili sudiji Apelacionog suda Miodragu Majiću u tekstu „Sudske vlasti nemo posmatraju linč sudije Majića“.

INFORMER  –  „Zbog Trampa skuplje ‘najke'“ o nastavku trgovinskog rata SAD i Kine. „Prave selfije, pa blokiraju novi autoput i tunele u Grdelici“ o apelu „Koridora Srbije“ gradjanima da se ne zaustavljaju na autoputu da bi se slikali.

KURIR  –  „Ubicama dece doživotna“ o izglasanim izmenama i dopunama Krivičnog zakonika kojim se predvidjaju doživotne kazne zatvora za ubice dece i trudnica.

POLITIKA  –  U tekstu „Srbija uvodi surogat-materinstvo“ list navodi da će budući gradjanski zakonik dozvoliti da žena nosi i rodi dete za nekog drugog uz umerenu novčanu nagradu. Pod naslovom „Traže nam Preševo da zaboravimo Kosovo“ o provokativnim izjavama predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Vučić: Žestoko ćemo da udarimo na mafiju“ o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića na svečanoj poromociji novih policijaca i vatrogasaca u Novom Sadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.