U trendu

Naslovne strane za sredu 28. septembar 2022. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama izdanja za sredu 28. septembar pišu o pritiscima na Srbiju zbog neuvodjenja sankcija Rusiji, o ratu u Ukrajini, budućoj Vladi Srbije i ostalim aktuelnim temama.

ALO – „Gas iz Severnog toka curi u more“, o situaciji sa ruskim gasovodom na Baltiku.

BLIC – List piše o tome da Evropa zbog rata strepi od nuklearke u Zaporožju – „Nuklearna opasnost pretnja i za Srbiju“. Cene najma stanova otišle u nebesa „Jeftinija soba u hotelu nego zakup stana na Vračaru“.

VEČERNJE NOVOSTI – O brutalnim pritiscima na Srbiju pod naslovom „Kurti preti ratom, a EU da će nas blokirati“. Prazne teorije zavere o popisu stanovništva „Softver je domaći, svi su podaci zaštićeni“.

DANAS – Tragom zahteva evropskih socijaldemokrata da se prekinu pristupni pregovori sa Srbijom: „Sankcije Moskvi ili sankcije Beogradu“. Brojke demantuju Sinišu Malog – „Srbija zaduženija od mnogih u okruženju“. U fokusu, smetlište na nekadašnjoj železničkoj stanici „Toksična deponija Beograda na vodi“.

NOVA – O posledicama predsednikove „igranke“ sa Rusijom: „Vučić zbog Putina stavio sve na kocku“. Tri scenarija za novu vladu, dva vode u nove izbore: „Na stolu i prelazna vlada kao rešenje“. Uzbuna na Baltiku, u istom danu oštećena dva gasovoda: „Iz oba Severna toka curi gas, Kremlj sumnja na sabotažu“.

INFORMER – List prenosi izjavu košarkaša Nikole Jokića u tekstu pod naslovom „Teže je u Evropi nego u NBA“.

KURIR – „Zimske gume poskuple 20 odsto od prošle godine“ – o cenama pneumatika. „Lazar Ristovski najozbiljnija konkurencija Maji Gojković za ministra kulture“, o budućem ministru kulture.

POLITIKA – Albanski ekstremisti, kako piše list, zavode teror na severu Kosmeta dok zapad ćuti – „Kurtijeve četiri baze i četiri izgovora za rat“. Pod naslovom „Još nije vreme za odjavu pandemije kovida 19“ o mogućnosti da u poznu jesen nastupi još jedan talas korone.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o stavovima Zapada i EU prema Srbije u kontekstu agresije Rusije na Ukrajinu u tekstu pod naslovom „Ministri hoće u rat sa Rusijom – pritiskaju Vučića da uvede sankcije Putinu“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.