U trendu

Naslovne strane za sredu, 3. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, o Svetskom danu slobode medija, o najavi predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića o povlačenju s čela stranke.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Rušili ZSO i pre početka dijaloga“, list, donoseći tumačenja izjava zvaničnika, navodi da je taktika Evropske unije i Prištine da se ne formira Zajednica srpskih opština.

BLIC – O nastavku dijaloga Beograda i Prištine, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Prolivena krv ne sme da se zaboravi“. O predstojećim maturama za osnovce i srednjoškolce „Tajne male i velike mature“.

ALO – „Dok Srbi roštiljaju Pariz gori“, list upoređuje proslavu međunarodnog Dana rada, 1. maja u Srbiji i u svetu.

DANAS – O Skupštini Srpske napredne stranke (SNS) najavljenoj za kraj maja na kojoj će se birati novo rukovodstvo „Vučiću zasad nema ko da izađe na crtu“. List donosi tekst „Radna mesta upražnjena, jer mnogi odoše na Zapad“, o sve većem broju stranih radnika u Srbiji.

INFORMER – List piše o nastavku pregovora Beograda i Prištine u Briselu „Vučić: Svi su protiv nas, ali pravda je na našoj strani!“.

KURIR – O hapšenjima i istrazi koja se vodi protiv kavačkog klana „Putevi kokaina“.

NOVA – Intervju sa potpredsednikom Stranke slobode i pravde Borkom Stefanovićem „Nemamo mi kud, nego da se vratimo kući, u Evropu“. U tekstu „SNS posle odlaska Vučića: propast ili opstanak stranke“, o najavljenom povlačenju Vučića sa čela SNS i reakcijama naprednjaka na tu najavu.

POLITIKA – Šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu u autorskom tekstu „Niko ne treba da prođe nekažnjeno za ubistvo novinara“. O dijalogu Beograda i Prištine „Iznad svega interes srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

SRPSKI TELEGRAF – „Dačićev reketaš vređa Vučića“, list piše o izjavama funkcionera Socijalističke partije Srbije Vladana Zagrađanina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.