U trendu

Naslovne strane za sredu, 4. decembar 2019. godine

Dnevni listovi izdanja za 4. decembar 2019, na naslovnim stranama pišu o poseti beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka Srbiji, navodima opozicije o malverzacijama pri trgovinom oružjem namenske fabrike „Krušik“, vezama umešanih u trgovinu sa vrhom vlasti i drugim temama.

ALO  –  „Svaki treći srednjoškolac u Srbiji nepismen, gotovo polovina ne ume da računa“, list piše o rezultatima PISA testiranja.

BLIC  –  „Rusi nagovarali Vučića da pravi vladu s Djilasom i Obradovićem“, list piše o navodnom predlogu poslanika ruske Dume Jevgenija Primakova da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastavi tehničku vladu sa liderima Saveza za Srbiju. „Vaspitačica mesecima mučila decu“, o sudjenju radnici Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“.

KURIR  –  „Megalažov“, o slučaju prodaje Univerziteta Megatrend. S naslovom „Bjela je tajkun“, o snimanju nove serije u kojoj glumi Dragan Bjelogrlić.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Trećina ne razume ono što čita“, o sprovedenom PISA testu na kojem su srpski srednjoškolci zauzeli 45 mesto od 79 rangiranih zemalja. „Hvalio vojsku i srpski narod, pitao za Džaju“, o poseti beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka Srbiji.

INFORMER  –  „Srbija je kupila „pancir“, hoćemo i S-400″, intervju sa srpskim ambasadorom u Rusiji Miroslavom Lazanskim.

DANAS  –  „Tešić donirao dva traktora pa dobio izvoz iz Krušika“, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić o Slobodanu Tešiću za koga tvrdi da je trguje oružjem u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Veljko Lalić: Amatersko zastrašivanje medija“, o dopisima advokata firme GIM koji su poslati na adrese više medija.

POLITIKA  –  „Beograd i Minsk ponose se svojom samostalnošću“, o poseti predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenska. „Lideri alijanse sada prete jedni drugima“, o obeležavanju 70. godišnjice postojanja NATO i problemima sa kojima se susreće.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Pametni televizori vas mogu špijunirati“, o upozorenju FBI da se smart televizori mogu hakovati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.