U trendu

Naslovne strane za sredu, 5. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 5. april 2023, pišu o aprilskom snegu i problemima koje je izazvao u Srbiji, ali i o drugim temama.

ALO – Suđenje Hašimu Tačinu i ostalim vođama Oslobodilačke vojske Kosova „Zmija kuka za mrtvom babom“, piše list uz sliku Medlin Olbrajt. Sneg: „Srbiju okovao sneg usled proleća“.

BLIC – „Ovakav sneg se u Srbiji ne pamti bar 135 godina“, piše list. „Presuda Tačiju od istorijskog značaja za Zapad“, kaže nemački novinar Mihael Martens.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srpska legija časti blista šest decenija“, o laureatima jubilarne akcije tog lista „Najplemenitiji podvig godine“. „Nikad veći sneg u aprilu“ – o nevremenu u Srbiji.

DANAS – List piše da je predsednik Srbije opet napao medije koji nisu pod njegovom kontrolom: „Vučića žuljaju brojne afere njegove vlasti“. List prenosi izjavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa: „Predsednik Srbije da se izjasni kad će biti izbori“.

NOVA – List piše da predsednik Srbije nastavlja pritiska na pravosudje: „Vučić ljut što su sudije i tužioci stalni, a on prolazan“. „U toku je rat naprednjaka za funkcije“ kaže direktor vesti Televizije Nova Slobodan Georgiev.

INFORMER – List piše da je i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić podržao glavnog urednika Dragana Vučićevića koji je u zatvoru: „Vučićević žigosan kao kriminalac, to je suludo, reagovao je na laži“. „Aprilska mećava okovala Srbiju“, pšiše list.

KURIR – „Mećava u aprilu“, piše list. „Najskuplja kuća u Srbiji prodaje se za 5,8 miliona evra, i to u Novom Sadu“ – o cenama nekretnina.

SRPSKI TELEGRAF – Panika u Americi: „Pukao dolar?“, piše list navodeći da je Kina prešla u međunarodnoj trgovini u juanima. Sneg: „Nevreme uništilo prinose“.

POLITIKA – „Nezapamćena aprilska zima okovala Srbiju“, izveštava list. „Nudimo alternatovu za Grad i Republiku“ kaže odbornik Zeleno – levog fronta u beogradskoj skupštini Dobrica Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar