U trendu

Naslovne strane za sredu, 5. oktobar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 5. oktobar najviše pišu o 22. godišnjici od rušenja nedemokratske vlasti u Srbiji, o hapšenju u rumunskoj ispostavi Naftne industrije Srbije (NIS) i optužbama za industrijsku špijunažu, i o drugim temama.

BLIC – „Klonirala bih Vučića, ali i Sinišu Malog“, list prenosi izjavu premijerke Ane Brnabić. O trovanju pečurkama u Šapcu: „Pečurke na pijacama niko ne kontroliše“.

ALO – List piše o hapšenju osumnjičenih za prevare u vezi kladionica u tekstu pod naslovom „Pljačka preko starleta“

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da je ugroženo nasledje u Novom Pazaru „Baština starog Rasa na deponiji“. O situaciji sa otkupom voća: „Malinare još nisu isplatili“.

DANAS – Podsećanje da je 5. oktobra pre 22 godine srušena nedemokratska vlast u Srbiji: „Milošević otišao, na vlasti njegovi saveznici i saradnici“. O hapšenju u rumunskoj ispostavi NIS-a „Misteriozni putevi nafte i državnih tajni“.

INFORMER – List piše o sastanku evropske poltičke zajednice u Pragu u tekstu pod naslovom: „Vučiću spremali sačekušu, EU i SAD traže da zaratimo sa Rusijom?“.

KURIR – List piše o mogućim kadrovskim rešenjima u budućoj Vladi: „Šarčević se vraća u prosvetu, Ružiću nauka a Antić ponovo u rudarstvu i energetici?“. List piše o hapšenjima u ruskom NIS-u u Rumuniji u tekstu pod naslovom:
„Srbiju bi da uvuku u špijunski rat“.

NOVA – „NIS u špijunskoj aferi, Rumuni krive Beograd“, list piše da Bukurešt istražuje da li je Srbija umešana u industrijsku špijunažu. Intervju sa predsednikom Demokratske stranke Zoranom Lutovcem: „Vučić odugovlači s vladom, nada se završetku rata“.

POLITIKA – Povodom istrage o curenju informacija o nalazištima nafte u Rumuniji: „NIS tvrdi da se strogo pridržava zakona“. „Sporne lekcije iz biologije moraće da se menjaju“ – o izmenama u udžbenicima koje se odnose na biološki smisao adolescencije.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o ličnim vezama predsednika Srbije sa stranim državnicima u tekstu pod naslovom: „Kad je teško tu su prijatelji i Vučić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.