U trendu

Naslovne strane za sredu, 8. jun 2022. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 8. juna, najviše pišu o dogovoru premijerke Srbije Ane Brnabić i predstavnika sindikata u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu o socijalnom programu za zaposlene, kao i o sastanku inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu.

DANAS – Pod naslovom „Vučić bi sa Porfirijem mogao da okrene Srbiju Zapadu“, list piše o navodnim procenama evropskih obaveštajnih službi o spoljnoj politici Srbije u narednom periodu.

POLITIKA – „Moskva ne menja stav o Kosovu“, kaže za list ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko. „Najbolja inicijativa koju smo imali decenijama“, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić koji u Ohridu učestvuje na sastanku inicijative Otvoreni Balkan.

SRPSKI TELEGRAF – O nedolasku šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova u Beograd list piše u tekstu pod naslovom „Vučića ucenjivali da kaže njet Lavrovu“.

ALO – O povećenju naknada koje banke naplaćuju gradjanima list piše pod naslovom „Banke deru zbog rata u Ukrajini“.

BLIC – „Da li postoji ‘epidemija’ seksualnog uznemiravanja na fakultetima“ – o sve većem broju prijava za navodno seksualno uznemiravanje studentkinja na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI – O predstojećoj poseti nemačkog kancelara Srbiji u tekstu „Šolcov paket 3 plus 1 za Srbiju“. O dogovoru premijerke i sindikata fabrike FCA u Kragujevcu, pod naslovom „Zaštitili 500 radnika u Fijatu“.

INFORMER – O nedolasku šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova liše u tekstu pod naslovom „Drama Lavrov“.

KURIR – O globalnim posledicama invazije Rusije na Ukrajinu list piše pod naslovom „Svet u vanrednom stanju“.

NOVA – „Ne mislim da sam pogrešila, uvek sam za razgovor s novinarima“, kaže za list ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posle kritika kolega iz SNS-a zbog izjava koje je dala medijima koji kritikuju vlast. „Osuda napada na novinare i špijuniranja ruske opozicije“ – o konačnoj verziji rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar