U trendu

Naslovne strane za subotu, 12. septembar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 12. septembar pišu o izborima u Crnoj Gori, o virusu korona, o razgovoru srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i o drugim temama.

BLIC – O epidemiološkoj situaciji u Srbiji i upozorenju epidemiologa Predraga Kona da se i dalje treba pridržavati mera, u tekstu „Korona na prekretnici“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o sastanku srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pod naslovom „Hoće da sruše RS, ako treba i ratom“. Bave se i najavljenim povećanjem penzija početkom iduće godine u članku „Prosečnu penziju uvećaće za 1.700“.

DANAS – „Negativna kampanja u Srbiji protiv lidera crnogorske opozicije“ naslov je teksta koji se bavi budućom vladom Crne Gore. Prenose reči profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu Ognjena Radonjića „Priznanje Kosova stupa na snagu za godinu dana“.

ALO – „Vučić, Tramp i Hoti nominovani za Nobelovu nagradu“, piše list povodom nominacije za Nobelovu nagradu za mir koju je uputio jedan norveški poslanik. „Penzije od januara veće i za 5.000“, povodom najave da će penzije biti uskladjivane po „švajcarskom modelu“.

INFORMER – „Kon: Masovna slavlja su opasna, mogu dovesti do brojnih sahrana“, upozorava epidemiolog. U tekstu „Bakir opet tuži Srbiju za genocid“ Milorad Dodik tvrdi da će nakon izricanja pravosnažne presude Ratku Mladiću Federacija BiH vršiti pritisak na Beograd i Banjaluku.

KURIR – U tekstu „Teška prevara“ list navodi da je fondacija koju vodi supruga bivšeg predsdnika Srbije Tomislava Nikolića, Dragica, izmenila statut, po kom bi, u slučaju gašenja, sva imovina dobrotvorne organizacije ostala udruženju „Zavet“, koje se nalazi na njenoj kućnoj adresi.

POLITIKA – Vežbe vojske Srbije u procepu izmedju istoka i zapada, piše list u tekstu „Od ‘Slovenskog bratstva’ do ‘Platinastog vuka'“.

SRPSKI TELEGRAF – piše da su „Vučić i Tramp nominovani za Nobela“, nakon prošlonedeljnog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar