U trendu

Naslovne strane za subotu, 13. mart 2021. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za subotu 13. mart pišu o epidemiološkoj situaciji, početku proizvodnje ruske i kineske vakcine u Srbiji, produžavanju pritvora učitelju glume Miroslavu Aleksiću, istrazi o klanu Veljka Belivuka i drugim temama.

BLIC – O istrazi protiv klana Veljka Belivuka „Kako je Velja Nevolja regrutovao ‘vojnike'“. List prenosi navode lekara o vakcinaciji „Nemamo nijedan smrtni slučaj medju onima koji su se vakcinisali“.

VEČERNJE NOVOSTI – Zamenik komandanta VMC Karaburma pukovnik Djordje Taušan „U ratu je lakše, neprijatelja vidiš“. O odluci Višeg suda u Beogradu o produžetku pritvora učitelju glume kojeg je više bivših učenica optužilo za silovanje „Mika Aleksić još 30 dana iza rešetaka“.

DANAS – O epidemiološkim merama koje je doneo Krizni štab za borbu protiv virusa korona „Lekari iz kovid bolnica predlažu i policijski čas“. Poligrafski ispitivač Slobodan Zečević govori za list o toj metodi „Funkcija poligrafa nije da utvrdi nečiju krivicu“.

ALO – „Ponovo vikend bez provoda i šopinga“, o protivepidemiološkim merama koje su na snazi do ponedeljka ujutro. „Jovana Joksimović glavna i odgovorna urednica Tanjuga“, piše list.

INFORMER – „Korona ubija svakog sata“, broj preminulih u Srbiji od kovid-19 popeo se na 26 dnevno. „U Srbiji će se proivoditi i ruske i kineske vakcine“, list najavljuje da će se proizvoditi do deset miliona doza cepiva mesečno.

KURIR – „Iz policije lete svi koji su bili deo odmetnute grupe“, povodom afere „Prisluškivanje“. Stručnjaci navode pred početak proizvodnje dve vrste vakcina: „Potvrda da se (Srbija) najbolje snalazi u globalnoj krizi“.

POLITIKA – „Zatvaranje do ponedeljka“ o novim epidemiološkim merama za vikend. Protest zaposlenih u fabrici Fijat u Kragujevcu „Dok jedni štrajkuju, druge zovu na rad u Slovačku“.

SRPSKI TELEGRAF – „Kon udario na Brnabićevu: Tražio da se sve zatvori na 14 dana“, list donosi detalje sa poslednje sednice Kriznog štaba. „Vučić: Od ponedeljka pokazujem sve papire i dokaze“, o navodima da lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas ima bankovne račune na Mauricijusu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.