U trendu

Naslovne strane za subotu, 16. januar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu 16. januar pišu o ruskim i kineskim vakcinama koje treba da stignu u Srbiju, o novom soju virusa korona, o odnosima Rusije i Amerike posle izbora novog predsednika SAD.

ALO – „Stiže nam 1.000.000 doza kineske vakcine“, o nastavku procesa imunizacije u Srbiji. „Onlajn diktatura na delu“, povodom brisanja brojnih profila na društvenim mrežama.

BLIC – List prenosi rezultate istraživanja „Sve što treba da znate o novoj kineskoj vakcini“. Pojedinosti iz života predsednika SFRJ u tekstu „Tito – šta je Josip Broz nosio u novčaniku“.

VEČERNJE NOVOSTI – O kineskim vakcinama „Rukav do utorka zavrće 100.000 gradjana“. O otvorenom pismu SANU koje su potpisala 93 intelektualca „Traže ostavku Kostića zbog izjava o KiM“.

DANAS – O radnicima Zidjinovog rudnika u Rakiti „Kinezi u Srbiji rade po 250 sati mesečno“. Profesor Farmaceutskog fakulteta Miroslav Savić o bezbednosti cepiva protiv korone „Primite onu vakcinu koja je dostupna“.

INFORMER – „Stiže više od 200.000 vakcine“, o dolasku kontigenta kineskih i ruskih cepiva. „Tačija ‘ubijaju’ Albanci“, navodi da bivšeg lidera OVK za najteže zločine optužuju sunarodnici.

KURIR – „Crvena dinastija“, o deci funkcionera Socijalističke partije Srbije. Razgovor sa dr Milošem Babićem o bezbednosti imunizacije u: „Veći je rizik od aspirina nego od vakcine“.

POLITIKA – O pomoći evropskih država gradjanima i privredi u pandemiji „Srbija na prvom mestu u jugoistočnoj Evropi“. O odnosima ruskog predsednika Vladimira Putina sa izabranim predsednikom Amerike Džozefom Bajdenom „Šta Kremlj ne zaboravlja novom šefu Bele kuće“.

SRPSKI TELEGRAF – „Novi soj korone iz Brazila najopasniji“, o novoj mutaciji virusa koje dolazi iz Južne Amerike. List u tekstu o dešavanjima u Crnoj Gori navodi: „I Dritan hapsi zbog srpskih zastava i pesme“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.