U trendu

Naslovne strane za subotu 16. jul, 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 16. jul, najviše pišu o problemima sa energentima u Srbiji i Evropi zbog invazije Rusije na Ukrajinu, i odnosu Srbije prema EU i Rusiji u kontekstu najavljenog otvaranja kancelarije ruske državne televizije Raša Tudej u Beogradu.

ALO – „Vaučeri i za zimovanje“, o nagoveštajima ministra finasija Siniše Malog. „Ukrajinski poslanik huška Hrvate da udare na Vučića“, piše list navodeći da je to pretnja Srbiji, jer nije uvela sankcije Rusiji.

BLIC – „Ruska zima preti Evropi“, o problemima sa snabdevanjem energentima i inflacijom u državama EU zbog invazije Rusije na Ukrajnu. „Srpski kupci stanova sad pohrlili u Trst, kvadrat 1.250 evra“, o tome gde gradjani Srbije kupuju nekretnine.

VEČERNJE NOVOSTI –  U tekstu pod naslovom „‘Seče’ ruski gas a drugog nema“, list navodi da ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović daje nerealna obećanja o snabdevanju energentima.

DANAS –  „Zakon ne dozvoljava otvaranje RT u Srbiji“, o najavama da će ruska državna televizija Raša tudej otvoriti predstavništvo u Beogradu. „Šešeljevi tomovi mržnje“, o tome da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj objavio više od 200 knjiga u kojima se obračunava sa poltičkim neistomišljenicima.

INFORMER – List piše da su najbolji sportisti sve češće vegetarijanci, u tekstu pod naslovom „Oni ne jedu meso“.

KURIR – „Podela karata, Vučeviću pravda, Djuriću diplomatija a Vesiću kapitalne investicije“, list piše o mogućoj podeli resora u novoj vladi Srbije.

NOVA – „Legalizuju pametne kamere, MUP će moći da nas špijunira“, o pokušaju da se progura sporni nacrt zakona o policiji. „Vučić ne zarezuje EU, otvara vrata Rusiji“, o mogućem zaokretu u spoljnoj politici Srbije.

POLITIKA – „Lane sklopljeno čak 9.000 brakova više nego 2020“, o evidenciji matičnih službi. „Dobri programeri zaradjuju u našoj zemlji 4.500 evra mesečno“, o zaradama u IT sektoru u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF – U tesktu pod naslovom „Crne liste EU“, list objavljuje spisak osoba kojima će, kako navodi, zbog podrške Rusiji biti zabranjen ulazak u Evropu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.