U trendu

Naslovne strane za subotu, 19. februar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 19. februar, pišu o subvencijama za porodilje u Srbiji, o predstojećim izborima, i o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

ALO – „Odlučeno: Svi djaci u klupe, nema više onlajn škole“, o ukidanju mera koje su uvedene zbog pandemije korona virusa. O epidemiološkoj situaciji u Srbiji list prenosi iskustvo doktorke iz kovid bolnice „Misle da je omikron šala pa nam stignu polumrtvi“.

BLIC – List piše da je poslednjih godina promenjena slika pruga u Srbiji i vozova, pod naslovom „Od taljiganja do 200 na sat“. O odluci da se nastava u Srbiji održava u školama: „Mini raspust dao rezultat, manje dece zaraženo“.

VEČERNJE NOVOSTI – O hapšenju u Beogradu: „Pozivao na džihad usred Beograda“. List navodi uslove za dobijanje pomoći države za rešavanje stambenog pitanja „Do svog krova u 14 koraka“.

DANAS – List donosi izveštaj iz doline Jadra i ocene meštana: „Rio Tinto je zastao, ali ipak nije otišao“. O ocenama analitičara povodom izveštaja Senata Specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan: „Eskobarova poruka: Izbori u Srbiji moraju biti fer“.

NOVA – Intervju sa predstavnikom inicijative „Kreni-promeni“ Savom Manojlovićem pod naslovom „Bitno je dobijati bitku po bitku, dobićemo na kraju i rat“. Intervju sa ekonomistom Brankom Milanovićem: „Srbija ne može da napreduje bez nezavisnog sudstva“.

INFORMER – List piše o uslovima za dobijanje državne pomoći „Mladim majkama država ploklanja 20.000 evra za kupovinu stana ili kuće“.

KURIR – „Mali signali“ list navodi da se lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić preporučuje za premijera. O hapšenju osobe koja je preko interneta pozivala na rat „Uhapšen vehabija“.

POLITIKA – „Aprilski izbori na KiM test za Brisel i dijalog“, list piše o tome hoće li Srbi na Kosovu moći da glasaju. O pomoći porodiljama u Srbiji: „Subvencije porodiljama za kupovinu stana ili kuće“. List piše i o protestima kamiondžija u Kanadi „Centar Otave kao ratna zona“.

SRPSKI TELEGRAF – O hapšenju osobe kod koje je po navodima lista nadjena velika količina novca „Džihadista planirao napad u Beogradu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.