U trendu

Naslovne strane za subotu 20. mart 2021. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za subotu 20. mart 2021. godine pišu o merama protiv kovida-19, lideru Stranke slobode i pravde Draganu Djilasu i previranjima u Srpskoj naprednoj stranci.

ALO – „U Grčku na more s jednom dozom AstraZeneke“, prenosi navode o uslovima putovanja u popularnu letnju destinaciju. „Doktori stavili Vlastu u veštačku komu“, o toku bolesti glumca Vlaste Velisavljevića.

BLIC – List piše o novim merama protiv širenja korone „Mladji osnovci ostaju u školi, u ponedeljak o drugim merama“. Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici kaže „Odredjena vakcina neće biti isključivi uslov za ulazak u Evropsku uniju“.

VEČERNJE NOVOSTI – List traži da lider Stranke slobode i pravde prestane kako kažu – sa pritiscima i pretnjama novinarima „Djilase, nećeš nas uplašiti niti nas kontrolisati“. Javni apel 212 intelektualaca „Gej brakovi ne podižu natalitet“. O likvidaciji osoba pod nadzorom „Ko je smaknuo trojicu ljudi ‘na merama'“.

DANAS – O kampanji vlasti protiv lidera SSP-a „Ako je Djilas kriv, zašto ga nisu uhapsili“. List ocenjuje da politički rat predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i ministra Nebojše Stefanovića još nije završen „Mir u SNS-u zbog vlasti po svaku cenu“. Privreda kritikuje antikovid mere kao nelogične i štetne „Farbare zaključane, a hipermarketi rade“.

INFORMER – „120 evra za nezaposlene, dve plate za muzičare“, o najavama novih mera ekonomske pomoći. „Policija ih pratila, a mafija ubijala“, navodi da je policija više osoba likvidiranih u ratu kriminalnih klanova nadzirala neposredno do njihovih ubistava.

KURIR – „Piksi: Ko ne sluša, lično ću ga ispratiti na aerodrom“; kaže novi selektor fudbalske reprezentacije. List donosi i razgovor s premijerom Severne Makedonije Zaevim, kao i specijal povodomdeset godina od izbijanja gradjanskog rata u Libiji.

POLITIKA – Beograd zbog neutralnosti na udaru analitičara iz SAD i Nemačke „Zapad jačanje Srbije shvata kao provokaciju“. O ekološkoj katastrofi „Zlatonosni Pek pun teških metala“.

SRPSKI TELEGRAF – U tekstu „Srpska elita protiv gej brakova“ o peticiji koja je okupila 212 javnih ličnosti. „Dozvolite normalan život onima koji su se vakcinisali“, zahteva zamenik gradonačelnika Beograda Vesić od Kriznog štaba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.