U trendu

Naslovne strane za subotu, 22. januar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 22. januar, pišu o informaciji da je planiran atentat na predsednika države Aleksandra Vučića, o odluci Vlade da poništi rešenja i dozvole date kompaniji Rio Tinto, o pandemiji korona virusa i o drugim društvenim i političkim temama.

ALO – O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji sa korona virusom širom Evrope, list navodi „Zaraženih sve više, a mera sve manje“.

BLIC – List donosi tekst pod naslovom „Kako je Rio Tinto proteran iz Srbije“. O prvom slučaju istovremene zaraze korona virusom i gripom u Srbiji „Stigla flurona – da li treba da se zabrinemo“.

VEČERNJE NOVOSTI – O izjavi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da je planiran atentat na predsednika države „Kavčani spremaju atentat na Vučića“. List piše da su ambasadori vršili pritisak da predsednicu vlade Srbije „Četvorka zahtevala da ostane ‘Rio Tinto'“.

DANAS – O reakciji premijerke Srbije na epizodu serijala N1 koji je njoj posvećen „Ana Brnabić je postala ženski Vojislav Šešelj“. List donosi tekst pod naslovom „Tačka na Rio Tinto pod znakom pitanja“.

INFORMER – Epidemiolog Branislav Tiodorović u izjavi za list poručuje „Korona će do leta oslabiti, neće više biti opasna“. Pod naslovom „Nole će se vratiti jači nego ikada“, list prenosi intervju Marjana Vajde, trenera tenisera Novaka Djokovića.

KURIR – List prenosi navode ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u tekstu „Zvicer spremao ubistvo Vučića“.

NOVA – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić o predsedničkom kandidatu „Aleksić naš prvi izbor za kandidata, na Ponošu insistira koalicioni partner“. O kompaniji Rio Tinto „Meštani Gornjih Nedeljica: Država da otkupi prodate i srušene kuće“.

POLITIKA – Izjava virusologa Milanka Šeklera o početku drugog polugodišta u školama u Srbiji „Opravdana bojazan od zaražavanja u školama“. „Uvodi se trostepena zaštita biračkih prava“, o promenama u izbornom zakonodavstvu.

SRPSKI TELEGRAF – U tekstu „Omikron možemo da dobijemo tri puta godišnje“, list piše o navodima stručnjaka vezanim za aktuelnu epidemiološku situaciju u svetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.