U trendu

Naslovne strane za subotu, 24. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od subote, 24. septembra najviše pišu o Rusima koji dolaze u Beograd posle proglašenja vojne mobilizacije u toj zemlji, o javnom dugu Srbije i o Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

ALO – List piše o problemima roditelja dece s posebnim potrebama „Sedište za auto čak 2.000 evra“.

BLIC – „Ruske izbeglice podigle cenu iznajmljenih stanova u Beogradu za 50 odsto“, o sve višim cenama kirije i broja izbeglica iz Rusije. List prenosi razgovore sa Rusima koji beže od mobilizacije pod naslovom „Putin nas je lagao da je sve u redu“.

VEČERNJE NOVOSTI – O dešavanjima na Kosovu u tekstu pod naslovom „Kurtiju šalju vojnu opremu kao Zelenskom“. O odnosima velikih svetskih sila, Rusije i Amerike „Nuklearni rat kuca na vrata sveta“.

DANAS – „Dug Srbije dostigao 31,5 milijardi evra“, o tome može li privredni rast da opravda sve veće zadsuživanje zemlje. „Ne podaje se SBB“, saopštila je ta komapnija i upozorila na propagandni rat.

INFORMER – „Šolc i Makron povukli ‘ucenu'“, o izjavi zvaničnika EU da ne postoji novi predlog za nastavak dijaloga o Kosovu. Posle odluke ruskog predsednika da pokrene mobilizaciju list prenosi novo saopštenje iz Kremlja „Ko napadne Donjeck, taj je napao i Moskvu“.

KURIR – „Svet više neće biti isti“, list prenosi izjave predsednika Srbije iz Njujorka gde je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN:

NOVA – „Za decu lekara umrlih od kovida Komora nema novca“, o pravilniku za dodelu pomoći. „Partizan može da izgubi i stadion i ime“, o Fudbalskom klubu Partrizan.

POLITIKA – „Sa svima u opoziciji imamo normalnu komunikaciju“, kaže lider Demokratske stranke Zoran Lutovac. „Vučić: Pred nama su teško vreme i veliko breme“, o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

SRPSKI TELEGRAF – O boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku i sastancima koje je tamo imao „Vučić u četiri oka s glavnim strategom Bele kuće“. „Šta stvarno jedemo u paštetama i viršlama“, povodom afere posle pronalaska opasne bakterije u tim namirnicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.