U trendu

Naslovne strane za subotu, 25. septembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 25. septembar najviše pišu o uletanju autobusa na dečje igralište u Zemunu, dešavanjima na Kosovu, izborima u Nemačkoj, kao i o drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – „Autobus rasturio dečje igralište“, list piše da nakon nesreće u kojoj, prema dostupnim informacijama, nije bilo teže povredjenih. Marija Savić Stamenić, voditeljka jutarnjeg programa na TV Prva tvrdi: „Političari me napadaju javno, a izvinjavaju se tajno“.

BLIC – U tekstu „Osmeh mališana je najveća nagrada“ o uručivanju čeka od milion dinara Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u organizaciji „Blic fondacije“ i Olimpijskog komiteta Srbije. Neurobiolog i molekularni biolog Miloš Babić objašnjava za list „Kako i kada ćemo izaći iz začaranog kruga korone“.

VEČERNJE NOVOSTI – Nakon poziva poslaniku Srpske liste i predsedniku opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću da se javi na izdržavanje zatvorske kazne, list piše „Udar Prištine na Srbe zbog istine o Račku“. O nesreći u Zemunu, kada je autobus uleteo u dečje igralište, list piše pod naslovom „Autobus kosio decu“.

DANAS – U tekstu „Troše se milijarde na loše autobuse“ list piše o nesreći na dečjem igralištu u Zemunu. Aktivistkinja pokreta „Jedan od pet miliona“ u tekstu „Kazne ove vlasti nosimo kao ordenje“ priča o odlasku u zatvor zbog jelke okićene smećem namenjene zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću.

INFORMER – U tekstu „Opasno: Hrvati i Nemci spremaju (Albance) za novu ‘Oluju'“, list piše da su NATO specijalisti održali sastanak na kom se razmatrao napad na sever KiM. „Obavezan bakšiš za konobare“ list navodi se da su ugostitelji predložili uvodjenje obaveznog uvećanja računa od deset odsto, namenjenog zaposlenima.

KURIR – „Korona ubila porodilju“, o smrti 23-godišnje porodilje u Nišu. „Selektor Hrvata besni: Srbi za zlato daju 70.000 evra, a mi samo 25.000“, vaterpolo trener hrvatske reprezentacije Ivica Tucak reaguje nakon poslednjih Olimpijskih igara. Specijal lista uoči izbora u Nemačkoj pod naslovom „Merkelova otišla u istoriju, Nemačka bira kancelara“.

POLITIKA – O izborima za novog kancelara u Nemačkoj, list piše u tekstu „Stvaranje nove, ili opstanak stare Evrope“. Sa administrativnog prelaza Končulj kod Bujanovca, list piše „Zajednica srpskih opština je na Kosovu zabranjen termin“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vladika Fotije besan: Noletova žena u manastire uvela sektaše“, list piše o tome da je supruga najboljeg tenisera na svetu sa grupom svojih prijatelja obilazila manastire SPC i u njegovoj eparhiji. „Dana Drašković razlupala četiri automobila“, povodom poslednje saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovala članica UO Naftne industrije Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.