U trendu

Naslovne strane za subotu, 29. oktobar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 29. septembar 2022. godine pišu o odluci Vlade Kosova o sprskim tablicama, novoj finansijskoj pomoći EU za Srbiju i bebama koje su primile fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

ALO – O reakcijama Srba na Kosovu na odluku o preregistraciji vozila „Džaba pretnje, neću Kurtijeve tablice, pre ću uništiti automobil“.

BLIC – „Srbiji 160 miliona evra pomoći za energente“, o poseti predsednice Evropske komisije (EK) Ursule fon der Lajen. „Srbi za dan izgubili pet miliona evra na akcijama Fejsbuka“, navodi list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kvinta i Priština na istom zadatku“, o odluci za preregistraciju srpskih vozila. „Karadžića izolovali, odbija da uzme hranu“, o izdržavanju kazne bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića u Velikoj Britaniji.

DANAS – „Javnosti nije rečeno sve o propustu“, piše list, nakon što je objavljeno da je 600 beba primilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine. O poseti predsednice EK i novoj pomoći Srbiji, list piše „Zahvalnost Vučiću što će se Srbija uskladiti sa spoljnom politikom EU“.

INFORMER – O početku zimskog računanja vremena u noći izmedju subote i nedelje „Zimsko računanje“.

KURIR – Intervju sa novoimenovanom ministarkom zdravlja Danicom Grujičić „Nisam za to da doktori iz državnih ustanova rade privatno“.

NOVA – Nekadašnji savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Andrej Ilarionov u intervjuu za list kaže „Putinova autokratija je pretnja i za Srbiju“. „Nije kriva samo jedna osoba, odgovoran je ceo sistem“, piše list o BSŽ vakcinama.

POLITIKA – „Kurtijeva paravojska puca u Rezoluciju 1244“, o odluci o tablicama. „Tviter je spreman za Trampov povratak“, piše list nakon što je biznismen Ilon Mask kupio tu društvenu mrežu.

SRPSKI TELEGRAF – Intervju sa ambasadorom Srbije u SAD Markom Djurićem „Bajden da bude domaćin Otvorenog Balkana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.