U trendu

Naslovne strane za subotu, 3. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 3. septembar 2022. pišu o zaključcima samita „Otvoreni Balkan“, o predstojećoj grejnoj sezoni i o Evroprajdu.

NOVA – Reporteri lista sa Srbima na Severu Kosova: „Platićemo struju samo da je bude“. Kakva sudbina čeka Evroprajd u Beogradu? – „Vulin bi da zabrani, Vučić i Brnabićeva se kolebaju“. Biljana Stojković iz „Zajedno“: „I nova vlada Srbije biće marionetska“.

ALO – „Minimalac ide na 40.000“, o minimalnoj ceni zarade u Srbiji.

BLIC – List podržava predlog da se majkama sa troje i više dece dodele nacionalne penzije: „Nije lako biti majka četvorki i strepeti od otkaza“. Nekadašnji košarkaš Radoslav Nesterović o prvenstvu Evrope kaže „da je Juga danas cela, šampionat bi bio smešan“.

VEČERNJE NOVOSTI – O odlukama samita „Otvoreni Balkan“ pod naslovom „Udruženo u tešku zimu protiv svih nestašica“. Zabranjeno 19 ilegalnih domova za stare: „Bez dozvole i dalje radi 11 objekata“.

DANAS – Evropski zvaničnici, aktivisti za ljudska prava i opozicija pojačavaju kritike na račun vlade Ane Brnabić zbog negativnog stava o organizaciji Parade ponosa – „Ako se ne održi Evroprajd, to je kapitulacija države“. Da li azijski ugalj može da spasi zimsku proizvodnju struje: „Ugalj iz Indonezije skup, ali ipak jeftiniji od struje“.

INFORMER – List na naslovnoj strani piše da Madjarska razmatra priključivanje inicijativi „Otvoreni Balkan“.

KURIR – List donosi analizu povodom predloga rešenja po kojem Srbija „ne mora da prizna Kosovo“, pod naslovom „Model dve Nemačke“.

POLITIKA – Poruka predsednika Srbije na samitu lidera „Otvorenog Balkana“- „Predugo smo sebe potcenjivali, samo zajedno imamo potencijal“. Iz regiona: „Na pomolu nova Vlada Crne Gore bez DPS-a“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o reakcijama na sajam vina, kome su prisustvovali premijeri Albanije i Severne Makedonije „Napali Vučića jer jer je srdačno ugostio lidere regiona“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.