U trendu

Naslovne strane za subotu, 5. mart 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 5. mart, pišu o ratu Rusije i Ukrajine i posledicama po Srbiju, predstojećim izborima, korona virusu i drugim temama.

BLIC – Ekonomske posledice sukoba Rusije i Ukrajine „Koliko bi Srbiju koštalo ‘ne’ u UN. Gubitak 40.000 radnih mesta“. Pomoćnik ministra gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Veljko Kovačević najavljuje projekat „Vadjenje nemačkih brodova iz Dunava – istorijski poduhvat“.

VEČERNJE NOVOSTI – O ruskom napadu na Ukrajinu „Rusi zauzeli najveću nuklearku u Evropi“. List piše da Priština i kosovski premijer Aljbin Kurti „koriste“ ukrajinsku krizu „Kurti vreba da upadne na sever“.

DANAS – O ratu u Ukrajini „Ko su ‘Azov’ i ‘Vagner’, najpoznatije paravojne formacije na ukrajinskoj i ruskoj granici – Nema rata bez učešća Balkanaca“. O obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića javnosti povodom posledica koje bi rat mogao da ima u Srbiji „Dramatične Vučićeve izjave stvorile paniku“.

NOVA – Istoričar Milan St. Protić govori za list „Niko nije veći od Beograda, kao što niko nije veći od Srbije“. O slučaju infekcije u Arandjelovcu „Porodilište zatvoreno do daljeg zbog bakterije iz ventilacije“.

POLITIKA – Direktor Kancelarije za IT i e-upravu Mihailo Jovanović kaže „Američke i kineske kompanije čuvaju podatke u Kragujevcu“. O posledicama pandemije „Virus korona u našoj zemlji odneo više od 15.000 života“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.