U trendu

Naslovne strane za subotu, 7. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 7. maj 2022. godine najviše pišu o obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ratu u Ukraiji i drugim političkim i društvenim temama.

ALO – Obraćanje javnosti predsednika države Aleksandra Vučića „Srbija ima svega dovoljno“. Razgovor sa funkcionerom Srpske napredne stranke Vladimirom Djukanovićem „Bolje biti bizon nego miš“.

BLIC – Doktorka Ivana Milošević sa Infektivne klinike priča o tome „Šta izaziva novi ‘misteriozni hepatitis'“, virus kojim je do sada zaraženo više od 200 dece širom sveta. Obraćanje javnosti predsednika države Aleksandra Vučića „Putin je iskoristio Kosovo za zaštitu ruskih interesa“.

VEČERNJE NOVOSTI – O Vučićevom obraćanju javnosti „Plan za izazove u deset tačaka“. Pod naslovom „Gadjaće ciljeve udaljene i do 130 kilometara“ o nabavci novih raketa za srpske vojne avione „Mig 29“.

DANAS – Nakon najave kompanije „Rio Tinto“ da je zainteresovana za nove pregovore sa vladom Srbije, meštani Gornjih Nedeljica poručuju „Država nas lagala, ići ćemo na ulice“. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Putin otežao poziciju Beogradu“ o pregovorima sa Prištinom.

NOVA – „Porfirije i Kiril razgovarali o ratu u Ukrajini“ o video pozivu srpskog i moskovskog patrijarha. List donosi istraživanje o najmanje zagadjenim gradovima u Srbiji „Bajina Bašta, Žagubica i Vršac najzdraviji za život“.

INFORMER – „Vučić: Borićemo se za Kosovo, ne uvodimo sankcije“, obraćanje javnosti predsednika države Aleksandra Vučića. Šokantna priča sa ratišta „Srpske bebe zarobljene u Ukrajini“.

KURIR -Obraćanje javnosti predsednika države Aleksandra Vučića „Pritisak tražiće nam da priznamo Kosovo da Putin ne bi mogao da ga koristi kao argument u Ukrajini“. Novi politički potresi u regionu „Izetbegović ujedinio Srbe i Hrvate u BiH“.

SRPSKI TELEGRAF -Užas u Trgovačkoj školi „Ubo druga nožem u vrat jer je s Voždovca“. O zapisu koji je ostavio general Dragoljub Ojdanić „Testament generala o Kosovu“.

POLITIKA – „Ekshumirano telo muftije Zukorlića“ o obdukciji nekadašnjeg lidera Stranke pravde i pomirenja zbog sumnje njegove porodice da nije umro prirodnom smrću. „Još snažnije ka EU, bez sankcija Rusiji“, o obraćanju predsednika Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.